Cum sa iti deparazitezi cainele

Publicat pe 26.08.2010 la 16:58

Cu doar cateva ingrediente la indemana oricui, scapi animalul de purici si elimini “chiriasii” nepoftiti din casa. Acestea sunt drojdie de bere, ulei de eucalipt, solutie salina.



Indiferent cat ferim cainele de alte animale sau de maidane, exista posibilitati multiple ca acesta sa preia puricii care traiesc in mediul inconjurator. Am cautat cateva solutii la aceasta problema gandindu-ne atat la buzunarul, cat si la timpul tau pretios. Remediile pe care le recomandam se pregatesc acasa si nu ridica dificultati la achizitionare.


1) Da-i in fiecare zi cainelui o jumatate de catel de usturoi pisat, pe care i-l amesteci in mancare. Pentru a mentine cainele curat, fara insectele sacaitoare, continua tratamentul in fiecare zi. Da-i profilactic jumatatea de catel de usturoi si, cu siguranta, cainele va fi mai sanatos din punct de vedere digestiv, iar ca “bonus” va avea si un sistem imunitar mai bun.


2) O alta varianta de combatere a puricilor o constituie cura de drojdie de bere inclusa in hrana animalului. Alta ar fi sa se dizolve drojdie de bere in apa si sa se pulverizeze solutia pe blana animalului, frecand apoi bine pentru a fi siguri ca solutia a ajuns pana la piele. Cel mai indicat ar fi sa facem aceasta operatiune intr-un spatiu deschis, in aer liber de preferat, deoarece puricii nu suporta mirosul de drojdie si vor sari.


3) Prepara un amestec din cateva picaturi de plante medicinale, cum ar fi uleiul de eucalipt, in samponul pe care il folosesti la baia catelului. Atentie - uleiul de plante nediluat poate fi toxic pentru animal, prin urmare respecta indicatiile si nu improviza.



Cum elimini puricii din casa



Daca ai scapat animalul de companie de purici, acorda aceeasi atentie si casei tale.


1) Contra puricilor din apartament, pregateste o solutie de apa cu sare si pulverizeaza-o pe covor, pe podea, pe mobilier, la imbinarile dintre scanduri sau ale lambriurilor unde puricii au obiceiul sa se ascunda. Asteapta o ora sau doua si apoi aspira toata casa.


2) Aspirarea casei cat mai frecventa este o metoda foarte eficienta in reducerea numarului de purici sau oua lasati de animal. De asemenea, scuturarea sacului aspiratorului dupa ce s-a facut operatiunea este obligatorie.


3) Spala asternuturile animalului cel putin o data pe saptamana.

4) In pet shop-uri exista prafuri speciale care se dizolva in apa si care se pulverizeaza pe mobilier si pe covoare fara sa le strice. Acestea combat, de asemenea, eficient puricii din ambient.

5) Se vand, la pet-shop sau la magazinele cu produse pentru gradina, ingrediente speciale pentru lupta contra puricilor, in cazul in care ai curtea infestata. Apeleaza cu incredere la ajutorul lor, dar nu uita sa ceri detalii despre concentratia pe care o vei folosi, intervalul la care reinnoiesti campania de eliminare a puricilor din curte etc. Merita efortul daca ai vie in minte imaginea animalului tau de companie fericit si linistit, stand in curte sau in casa fara sa se scarpine permanent!

sursa: revista Felicia

foto: optinwellbeing.com.au

În articolul

Cum sa iti deparazitezi cainele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Unde se află românul care a dat 500.000 de euro pe o maşină. Bolidul său nu este însă şi cel mai puternic
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x