Curatenia casei te ajuta sa te simti mai bine
Publicat pe 08.04.2011 la 17:17 Actualizat pe 08.04.2011 la 17:20
Cand dezordinea ajunge intr-un anumit punct, nu este important doar faptul ca se acumuleaza mizerie, ci si impactul pe care il are asupra starii mentale a celui care locuieste intr-o astfel de casa.
Copiii care cresc intr-un astfel de mediu vor duce cu ei astfel de obiceiuri in varsta adulta, iar aceste lucruri pot fi si motive de anxietate.
Lipsa de organizare poate afecta si relatia pe care o ai membrii familiei, pentru ca vor incepe sa dea vina una pe celalalt, sau cel care face cel mai des curatenie se va simti coplesit.
Ia masuri
Problema este ca dezordinea nu este doar un amestesc de lucruri, unele dintre ele inutile, ci reprezinta si un bagaj psihologic. Uneori, cand cineva are un proiect de finalizat, o carte de citit, ceva de invatat, se va gasi in situatia in care amana acest lucru important si se apuca sa faca intai curatenie. Poate fi considerata o modalitate de a evita lucrurile care trebuie duse la bun sfarsit, insa este si un semnal ca nu ne putem concentra in haos.
Prima regula care trebuie impusa este ca fiecare sa lase camera asa cum a gasit-o, sau chiar mai bine. Daca un membru al familiei isi face o omleta, este responsabilitatea sa sa stranga masa dupa ce mananca si sa spele vasele.
De multe ori mizeria se aduna treptat si are la baza contributia fiecaruia: cineva lasa o cana pe masa, altcineva o farfurie in chiuveta si treptat se aduna lucruri lasate la intamplare sau mizerie.
O casa curata este insa in masura sa iti dea o dispozitie mai buna, optimism si creeaza senzatie de organizare pentru mai multe planuri.
Citeste si a1.ro!
Foto: davidgeere.com