Dresajul cainelui trebuie sa fie un proces distractiv

Publicat pe 25.06.2011 la 13:57

Succesul in dresura cainilor sta in comportamentul stapanilor deoarece starea de spirit a acestora este mai importanta decat echipamentul, metoda sau rasa cainelui.

Nimic nu poate distruge perspectiva de reusita a unei incercari de dresaj mai repede decat un stapan care are o perceptie gresita asupra intregului proces. Daca dresorul sau stapanul abordeaza cainele in mod corect, el va fi mai dispus sa invete si va dezvolta o dorinta puternica de a actiona in asa fel incat sa-i faca placere stapanului. Acesta este motivul pentru care atitudinea potrivita este extrem de importanta cand vine vorba despre dresajul canin.

Atunci cand stapanul se comporta agreabil, si cainele va face la fel, dar cand stapanul este surescitat, si cainele va fi cel mai probabil la fel. Cainii pot sa reflecte adesea atitudinile si dispozitiile stapanilor lor, lucru de care trebuie sa se tina cont in timpul dresajului.

Ce ai de facut

Se recomanda ca proprietarii sa faca eforturi sa mentina mereu o atitudine pozitiva si o stare de spirit care sa transforme lectia de dresaj intr-o experienta distractiva atat pentru caine, cat si pentru stapan. Altfel, dresajul risca sa se transforme intr-un dezastru.

Stapanul trebuie sa aiba o atitudine pozitiva, indiferent de metoda de dresaj aleasa. Un dresaj eficient necesita motivare, iar atitudini precum afectiunea si lauda sunt administrate cel mai eficient de cineva care are o atitudine optimista in general.

Dresajul trebuie presarat cu complimente, incurajari si laude. Aceste recompense, elemente-cheie ale dresajului, vor fi cel mai bine aplicate de un dresor cu o stare de spirit pozitiva.


Foloseste tonul potrivit

Dresorii ar trebui sa-si dea seama ca fi si fermi, si prietenosi in acelasi timp. Nu este nevoie sa se foloseasca un ton furios sau sever in timpul procesului de dresaj. Utilizarea unui ton mai jos, cu o nuanta de seriozitate este mai mult decat suficienta. Atunci cand lauda si da comenzi, stapanul cainelui trebuie sa-si aminteasca sa o faca cu o voce vesela si prietenoasa.

Este foarte important ca dresorul sa-si aminteasca intotdeauna ca dresarea unui caine ar trebui sa fie un proces distractiv, atat pentru antrenor, cat si pentru animal.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: jefferyspositivedogtraining.com

În articolul

Dresajul cainelui trebuie sa fie un proces distractiv

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x