Electrolux design lab - melcul de bucatarie

Publicat pe 21.10.2010 la 16:31 Actualizat pe 21.10.2010 la 16:35

Pentru cea de-a opta editie Electrolux Design Lab, studentii la design industrial din interaga lume au fost invitati sa creeze aparate electrocasnice care iau in considerare modul in care oamenii prepara si stocheaza mancarea, spala hainele si vasele in spatii din ce in ce mai compacte.

Numarul in crestere al populatiilor ce locuiesc in mediul urban dicteaza nevoia de eficientizare a spatiului locuibil. Prin urmare, propunerile ar fi trebuit sa gaseasca solutii pentru acest tip de consumatori, sa fie eco, adaptabile in timp si spatiu si sa permita procesul de individualizare.

Peter Alwin, student al Institutului National de Design din India, este castigatorul concursului Electrolux Design Lab 2010 cu proiectul "The Snail - Micro Induction Heating" (incalzire prin micro inductie).

Anuntul a fost facut in cadrul finalei ce a avut loc la Londra in data de 23 septembrie 2010, la 100% Design London, cel mai mare eveniment de arhitectura si design din Marea Britanie. Melcul lui Peter a batut 1300 de inscrisi si alti 7 finalisti.

Ce este "melcul"

Snail este un aparat portabil de incalzit si gatit ce se bazeaza pe procese de inductie magnetica. Dimensiunea si versatilitatea lui Snail au fost gandite astfel incat sa poata fi lipit direct pe un vas, o tigaie sau o ceasca pentru a incalzi continutul acestora.

Spatiul pentru gatitul convenational este redus considerabil, datorita mobilitatii intregului proces de incalzire. Alimentat de o baterie pe baza de cristale de zahar de mare densitate, Snail transforma energia obtinuta din zahar, incalzind astfel o bobina pentru a directiona procesul de inductie magnetica spre recipient.

Senzorii integrati detecteaza tipul de alimente ce trebuie incalzite si ajusteaza timpul si temperatura necesare in functie de acesti vectori. Un ecran simplu touch, cu interfata, ajuta la monitorizarea intregului proces.
Design-ul organic polarizeaza si ofera un potential pentru diferentiere si personalizare, astfel incat vor exista mai multe optiuni de folosire.

Sursa: Good Homes

În articolul

Electrolux design lab - melcul de bucatarie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x