English Spaniel - cainele care adora joaca

Publicat pe 01.08.2011 la 16:58 Actualizat pe 01.08.2011 la 17:00

Cu origini atat de indepartate incat poate fi considerat un supravietuitor, English Spaniel este ideal pentru stapanii care vor un caine jucaus Aceasta rasa este cunoscuta inca de acum 500 de ani, fiind considerati caini de vanatoare. Diferentierile intre Spaniel-ul de atunci si cel pe care l-au obtinut crescatorii in decursul timpului au fost realizate prin selectii si imperecheri controlate.

Este considerata una dintre rasele campioane la partidele de vanatoare deoarece nu se lasa pagubasi, scotocesc si scot prada din ascunzatoare. In postura de caine de companie, este o prezenta foarte agreabila, dar si un paznic de nadejde, in sensul ca isi anunta stapanii la apropierea de casa sau usa a vreunei persoane necunoscute.

Daca in familia care il adopta exista si un copil care este la fel de dinamic si de activ ca si micutul patruped, atunci parintii pot fi siguri ca au facut alegerea potrivita achizitionand un English Spaniel.

Isi vor petrece timpul unul cu celalalt, avand acelasi chef de joaca, iar adultii vor avea timp de respiro. In cazul in care exista in casa si un alt animal de companie, cainele va fi ingaduitor cu acesta, cu exceptia situatiei in care nu este o zburatoare. La pasari nu rezista!

Ii place sa fie ocupat. Se adapteaza bine in apartamentele de bloc, insa ideal ar fi sa ii alocam un spatiu mare si timp mult de joaca si miscare. In general, este un caine pasiv daca este crescut in apartament.

Veselia si nevoia de libertate il cotropesc atunci cand este scos la plimbare. Pentru a nu deveni un exemplar obraznic sau indolent, trebuie educat cu pricepere pentru a cunoaste si respecta comenzile date de stapan. Dresajul nu constituie o problema, deoarece sunt caini destepti, retin repede, le place sa fie ocupati si sunt devotati stapanului lor.

Ca in orice deprindere cu care vrem sa obisnuim un animal, repetitia, rabdarea si consecventa sunt cheia obtinerii unor rezultate remarcabile. Nu prea suporta singuratatea, de aceea va fi galagios daca sta timp indelungat fara companie. Latra cat il tine gura, ca poate, crede el, isi aduce stapanii mai repede acasa. Traieste, in medie, intre 12 si 14 ani.

Foto: dogbreedsinfo.org

În articolul

English Spaniel - cainele care adora joaca

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x