Festivalul Culturii Thailandeze, in Bucuresti

Publicat pe 15.09.2010 la 12:30 Actualizat pe 15.09.2010 la 12:40

Sculptura in fructe, legume si gheata. Valuri de matase, pictura pe umbrele din hartie, masti din lemn, pestisori aurii care aduc norocul, dansuri populare traditionale thailandeze si, bineinteles, box thailandez... Acestea si multe altele in cadrul Festivalului Culturii Thailandeze 2010.

Luxurianta si misterioasa Thailanda ne invita sa o cunoastem in cele cinci zile de festival care se va desfasura in Bucuresti in perioada 18-22 septembrie, gazda principala fiind Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".

O lume fascinanta care ne va fi dezvaluita putin cate putin de cei 20 de dansatori, care vor interpreta dansuri populare traditionale thailandeze, apoi de cei zece artizani, fiecare cu talentul sau.

Acestia vor face demonstratii de sculptura in fructe, legume si gheata. Vor tese matase si vor picta umbrelele din hartie. Vizitatorii vor afla cum se fac mastile din lemn sau cum se fac mobilele din bambus reprezentand pestisori aurii, meniti sa aduca noroc si prosperitate.

Pentru doamne si domnisoare artizanii vor face evantaie din bambus in forma de boboci de lotus, iar pentru copilasi... printr-o oarecare magie vor pregati acadele.

Gurmanzii cei curiosi vor putea gusta din delicioasele specialitati ale artei culinare thailandeze, cum ar fi faimoasele paste Phad Thai sau celebra supa Tom Yum, aperitive, ca si o mare varietate de fructe tropicale thailandeze, bauturi din plante si, nu in ultimul rand, bere thailandeza.

Ca sa va reveniti dupa excursia culinara prin Thailanda puteti merge sa vizionati spectacole traditionale de marionete, demonstratii de arte martiale si de box thailandez.

Incununarea Festivalului, ne spun organizatorii, va fi spectacolul "Nestemate ale Tezaurului Cultural Thailandez - Oglindiri", sustinut de Trupa de Dans Clasic a Regatului Thailandei, parte a Ministerului Culturii, o trupa deosebit de experimentata in dificilul dans cu masti, bazat pe tesatura narativa a Ramayanei, pe lupta dintre bine si rau, in care binele invinge in cele din urma. Spectacol va avea loc la Ateneul Roman la data de 19 septembrie.

Sarbatoarea, organizata sub inaltul patronaj al Ambasadei regale a Thailandei, Ministerului Culturii si Patrimoniului National al Romaniei, cu cooperarea Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" si a Primariei Municipiului Bucuresti, se va desfasura in perioada 18-22 septembrie 2010, dupa cum urmeaza: 18 septembrie, 9:00-18:00, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", 19 septembrie, 9:00-18:00, Parcul Cismigiu, 20-22 septembrie, 13:00-18:00, Parcul Cismigiu.

De asemenea, pana la 19 septembrie 2010, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" este deschisa expozitia Amazing Thailand. Expozitia cuprinde artizanat, costume populare, fotografii din Thailanda. Scopul acestei expozitii este promovarea culturii si mestesugurilor thailandeze.

Festivalul Culturii Thailandeze este o sarbatoare pentru intreaga familie, nimeni nu are voie sa se plictiseasca, poate doar sa oboseasca putin, avand in vedere cascada evenimentelor.

Foto: Jurnalul National

În articolul

Festivalul Culturii Thailandeze, in Bucuresti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x