Golden Retriever, un caine frumos si loial

Publicat pe 18.08.2010 la 13:44 Actualizat pe 18.08.2010 la 17:58

Cainii din rasa Golden Retriever, desi fac parte din rasa vanatoare, sunt preferati indeosebi de copii, de care acestia au fosrte multa grija. Un caine din aceasta rasa este ideal pentru familie, deoarece ofera siguranta ca nu va va trada niciodata si va ramane loial pana la moarte.

De origine din Scotia, cainele a luat, parca, putin din calmul acelor locuri. Temperamental, cainele va fi jucaus toata viata, fara sa constientizeze faptul ca fizic, a crescut foarte mult. Nu va scapa niciodata de deprinderile din copilarie, de aceea este ideal pentru copiii care iubesc animalele.

Aceasta rasa mai este cunoscuta si pentru dragostea fata de apa, precum si pentru abilitatea innascuta de a salva si recupera.

Scurt istoric


Primele inscrieri istorice cu privire la cainele Golden Retriever dateaza de la inceputul secolului XIX, cand rasa era un caine de vanatoare popular in Scotia. Rasa a fost creata in peninsulele britanice, cel mai probabil in urma incrucisarii unui caine retriever cu parul lung, bej, cu un Tweed Water Spaniel cu par scurt, sau a altor spanieli, setter ori chiar a Newfoundland-ului cu Bloodhund-ul.


De-a lungul anilor cainii Golden Retriever au devenit utili sip e post de caini pentru orbi, surzi sau alte persoane cu diferite handicapuri, datorita inteligentei, disciplinei si temperamentului lor echilibrat, precum si datorita abilitatii lor de a intelege de minune oamenii.


Temperament


Golden Retriever-ul este un comapnion plin de viata si foarte jucaus. Rareori devine enervant, iar daca este dresat de mic, va stii cand sa stea locului sau sa te asculte. Desi nu este un caine galagios, acesta nu se poate abtine sa nu anunte vizitatorii, sau pe oricine trece pe langa casa.

Desi poate ajunge pana la 50 de kilograme la varsta maturitatii, acest caine nu se va putea abtine sa nu se poarte ca un copil, fiind pe deplin fericit doar daca se afla in centrul atentiei.

Afectiuni frecvente

Desi, prin activitatile sale, se dovedeste a fi un caine puternic, Golden-ul poate avea si momente in care cade. Desi suna ciudat, poate suferi de depresii, in cazul in care este ignorat si face foarte repede insolatie.

Nu sunt deloc mofturosi in ceea ce priveste mancarea, de aceea inhata cam tot ce prind in calea lor. Dar, daca nu este hranit corespunzator, cainele poate deveni obez, aceasta afectiuni putand sa evolueze in mai multe boli grave, cum ar fi diabet, eczeme sau chiar cancer.

Desi varsta medie a unui Golden este intre 9-15 ani, sunt cazuri in care acestia au ajuns si la 20 de ani.

Foto: Wikimedia

În articolul

Golden Retriever, un caine frumos si loial

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x