Idei: Casa cu iz marin

Publicat pe 01.09.2010 la 10:15 Actualizat pe 01.09.2010 la 14:59

Casa ta, mirosind a mare, si o fereastra prin care sa patrunda sunetele calme de valuri, ce se zbat pe stancile puternice. Imbraca-ti casa in straie de concediu, care te vor duce cu gandul la umbra unei zile caniculare la malul marii. Ai nevoie de accesorii albastre, scoici cuminti, covoare tesute, cosuri impletite si de mobilier “matur”, presarat cu vantul racoritor de mare. In locul tablourilor poti pune harti, iar dusumeaua este indicat sa para usor imbatranita.

Ca spuma marii

Interioarele mediteraneene, cu palarii din lemne albastre cu aspect antichizat si coliere din stele de mare, au darul de a te ajuta sa uiti de strazile aglomerate de afara. Poti sa optezi pentru o astfel de amenajare chiar si la bloc, iar casa ta va avea impresia ca se afla in vacanta pe tot parcursul anului. Trebuie sa alegi accesorii vintage, care sa te duca cu gandul la un sat uitat pe malul marii, tesaturile trebuie sa fie neaparat din fibre naturale, cu bretele albastre, iar bolurile transparente cu scoici si nisip nu au voie sa iti lipseasca.

In dungi

Aspectul general al casei trebuie sa fie cat mai aerisit: perdele usoare din matase alba, dusumea sau parchet alb, pereti uni si accesorii cuminti. Extravaganta nu are ce cauta intr-o astfel de amenajare, mobilierul trebuie sa fie relaxat, cu linii simple, iar spatiul cat mai personalizat: sticlute cu condimente, corpuri de iluminat din plasa de peste, paturi crosetate chiar de tine. Fiecare colt trebuie sa aiba o poveste, asa ca nu ezita sa supraaglomerezi rafturile unui bufet de la bunica cu toate nimicurile gasite pe plaja.

Obiecte marine

Daca iti doresti ca apartamentul tau de la etajul 6 sa aiba vedere la mare, trebuie sa alegi mobilier simplu, usor scorojit si sa il completezi cu multe accesorii tematice, care sunt extrem de importante intr-o astfel de amenajare. Poti fie sa scotocesti targurile de vechituri in cautarea comorilor cu aer marin, fie sa cauti mobila si accesorii cu aspect antichizat prin magazinele de specialitate.

Foto: GoodHomes

În articolul

Idei: Casa cu iz marin

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x