Îți dă fiori pe șira spinării! Hotelul morții, locul unde ești așteptat pentru a trece în neființă

Publicat pe 28.04.2014 la 14:24 Actualizat pe 28.04.2014 la 15:12

După moarte, o parte dintre indieni cred că sufletul poate câștiga un loc în Rai, deși „karma” din timpul vieții este pătată. Pentru asta însă, trebuie să se asigure că mor într-o casă specială din Varanasi, un hotel al muribunzilor

După moarte, o parte dintre indieni cred că sufletul poate câștiga un loc în Rai, deși „karma” din timpul vieții este pătată. Pentru asta însă, trebuie să se asigure că mor într-o casă specială din Varanasi, un hotel al muribunzilor.

Varanasi, cel mai vechi oraș indian, despre care unii spun că a apărut odată cu Babilonul, adăpostește 3600 de temple și este o oază de spiritualitate. Turiștii și credincioșii vin aici pentru a atinge solul sfânt și pentru a se îmbăia în Gange. Puțini știu însă că în acest loc sfânt se află două case pentru muribunzi, așa-numitele hoteluri ale eliberării.

Kashi Labh Mukti Bhavan este o casă veche cu 12 camere, fără cantină sau bucătărie, care oferă un pat și un acoperiș deasupra capului celui care vor să-și găsească izbăvirea. Aici au acces doar hindușii dintr-o sectă specială, care cred cu adevărat în obținerea „moksha”. Termenul definește eliberarea sufletului de karma negativă, adică cumulul acțiunilor din timpul vieții curente, care afectea următoarele renașteri.

Aici nu sunt primite persoanele cu boli contagioase, iar cei care fac sex sau au activități „păcătoase” vor fi dați imediat afară. Muribunzii nu pot sta mai mult de 15 zile, timp în care cei dragi trebuie să aibă grijă de ei și să le aducă mâncare. Cazarea este gratis, dar electricitatea se plătește. Până acum, 13.000 de persoane au trecut pe lumea cealaltă în acest loc.

În articolul

Îți dă fiori pe șira spinării! Hotelul morții, locul unde ești așteptat pentru a trece în neființă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 iunie 2024. Leii sunt sfătuiți să abordeze lucrurile cu mintea deschisă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Locul pitoresc şi liniştit unde te poţi retrage pentru 130.000 de lire sterline. Cabana de piatră vine însă la pachet cu o „problemă”
a1.ro
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
HelloTaste.ro
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Catine
Horoscopul săptămânii 17 iunie – 23 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
useit.ro
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
as.ro
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
MediCOOL
Calculul deficitului caloric pentru femei și bărbați. Cum afli câte calorii ai voie să consumi pentru a slăbi
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
DeParinti
Cele mai bune rețete de brioșe pentru bebeluși
MediCOOL
Ce se întâmplă dacă bei ceai verde în fiecare zi. Cum te poate influența această băutură
HelloTaste
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos
x