Lacrimi de inger: bucura-te de frumusetea plantelor decorative!

Publicat pe 07.06.2011 la 13:00

Foarte decorativa, cu aspect proaspat si culoare intensa, Soleirolia soleirolii arata superb daca este cultivata in ghivece suspendate afara sau ca planta de interior

Aceasta planta de origine mediteraneeana face parte din familia Urticaceae si genul Soleirolia. Denumirea stiintifica este Soleirolia soleirolii sau Helxine soleirolii. Este o planta perena, cu aspect de tufa deasa, dar cu inaltime de doar cativa centimetri.

Are o crestere rapida, ocupand in scurt timp intreaga suprafata a ghiveciului. Daca se foloseste un ghiveci suspendat, tulpinile acesteia vor curge peste marginea vasului in valuri de verde intens.

Tulpinile sunt subtiri, dar foarte dese si pe ele cresc frunze aproape rotunde ca forma, foarte mici. De la forma si dimensiunile reduse ale acestor frunzulite vine denumirea englezeasca a plantei, aceea de Lacrimi de inger sau Lacrimi de copil. Florile sunt mici si simple, de culoare alba.

Cum se ingrijeste

Soleirolia soleirolii nu este pretentioasa. Are nevoie de un sol usor acid si foarte bogat in substante nutritive, foarte bine afanat. E bine sa fie asezata la umbra sau in semiumbra, pentru ca razele soarelui direct pe frunze va duce la uscarea acestora.

Are nevoie de multa apa, asa ca se va uda zilnic, avand grija ca pamantul sa fie in permanenta umed. Nu se va uda de deasupra, pentru ca apa nu trebuie sa atinga fragilele frunze. Cel mai bine este sa se puna apa in farfuriuta ghiveciului sau sa se ude cu stropitoarea doar pamantul. Lipsa apei pentru mai mult de cateva zile, timp in care pamantul a apucat sa se usuce, este cel mai mare dusman al fragilei plante.

Este o planta foarte bine adaptata climei de la noi, asa ca poate fi lasata in gradina peste iarna. Chiar daca frigul va distruge frunzele si tulpinile din anul anterior, se va regenera rapid odata cu venirea primaverii.

Cum se inmulteste

Soleirolia soleirolii are o mare capacitate de acoperire a suprafetei aflate la dispozitie. Prin urmare este foarte simplu de multiplicat prin divizarea tufei, operatiune care poate fi facuta primavara.

Cea mai prolifica insecta, destul de prezenta in gradinile de la noi, ramane paianjenul rosu, foarte distructiv si care trebuie combatut imediat ce se sesizeaza aparitia sa.

Citeste si revista Felicia!

Foto: lafema.hu

În articolul

Lacrimi de inger: bucura-te de frumusetea plantelor decorative!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x