Leacurile din plante, medicamente pentru pisici

Publicat pe 24.09.2010 la 12:49 Actualizat pe 24.09.2010 la 15:41

Sigur ai surprins pisica jumulind florile din glastra sau i-ai remarcat interesul vadit pentru plantele ornamentale din ghivecele din casa sau de pe balcon. Nu intamplator, felinele sunt interesate de ingerarea anumitor plante.

Ele stiu in mod instinctiv ca plantele le ajuta sa treaca mai usor peste o indigestie, ca le inlesnesc eliminarea mai rapida a parului din stomac.

Intreaba veterinarul

Tratamentele naturiste sunt sigure in rezolvarea disconfortului fizic si nu au efecte secundare. Exista si plante care par foarte bune pentru noi, oamenii, dar sunt daunatoare, chiar toxice, pentru pisici.

Inainte de a-i oferi animalului nostru de companie orice medicatie naturista este bine sa va consultati, macar telefonic, cu veterinarul.

In cazul alergiilor la pisici se folosesc plante cum ar fi: musetelul, urzica, margareta. Impotriva anxietatii se poate apela la floarea pasiunii (pasiflora). Contra artritei este indicata lucerna, papadia, gheara diavolului, patrunjelul sau frunzele de Yucca.

In cazul sangerarilor, se poate utiliza cu succes traista-ciobanului. Pentru arsuri sau rani minore apeleaza la plante cum ar fi aloe, galbenele sau sunatoare. Impotriva constipatiei sunt bune patlagina, senna sau curcuma, iar la diaree nalba sau ulmul alb.

Flatulenta se inlatura cu ajutorul musetelului, mararului, feniculului sau mentei. Puricii se combat cu salvie sau pelin.

In cazul hiperactivitatii manifestate de animal apeleaza la un amestec de gura-lupului cu valeriana sau musetel. Indigestia se rezolva cu marar, nalba, patlagina, ulm alb, paducel, iar infectia se vindeca cu gheara-matei, echinaceea sau usturoi.

Raul de masina are ca leac ghimbirul, nervozitatea se domoleste cu valeriana sau hamei, infectiile urinare cu echinaceea, nalba, coada soricelului, iar pentru afectiunile pielii poti folosi ghimbir, salvie ori brusture.

Pisicile iubesc verdeata, asa ca animalutul tau poate beneficia de mica sa gradina chiar daca stai la bloc. Planteaza iarba matei sau grau intr-o jardiniera la care pisicii sa-i fie usor sa ajunga.

Aceste ierburi hranitoare ii vor satisface nevoia de a rontai verdeata si iti vor salva plantele decorative din balcon.

Citeste si Revista Felicia
Foto: www.lifeonthebalcony.com

În articolul

Leacurile din plante, medicamente pentru pisici

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x