Mentine-ti pisica hidratata!

Publicat pe 15.06.2011 la 18:07

Ca orice fiinta vie si pisica ta are nevoie de apa, pentru procesul de metabolism si evacuare a toxinelor din organism. Asigurandu-te ca pisica ta este mereu bine hidratata inseamna sa te asiguri ca felina ta va fi mereu cat mai sanatoasa.

E bine sa tii cont de mai multe sfaturi pentru a-i asigura animalutului tau drag o corecta hidratare.


O pisica are nevoie, in medie, de 300 de ml de apa proaspata zilnic pentru a-si mentine la un nivel eficient functiile organismului, asa ca invata-te sa urmaresti daca bea in fiecare zi aceasta cantitate aproximativa (dar nu mai putin de 250 / 270 ml).


Este obligatoriu sa-i schimbi apa in fiecare zi - iar daca ai o pisica ce se duce afara constant, atunci trebuie sa faci acest lucru de minimum doua ori pe zi, fiindca automat ea va aduce pe botic microbi in casa si ii va introduce in apa cand o va bea. Plus ca pisicilor le place apa curata, o bau cu mai multa placere decat in cazul unei ape pe care o "simt" a fi contaminata.


Tine boluri cu apa in macar doua locuri din casa, nu doar intr-unul. Astfel ii va fi mai la indemana sa bea apa, fiindca, uneori, pisica ta poate fi...lenesa, si nu va avea chef sa mearga in unciul loc unde stie ca are apa.


Unele pisici iubesc sa bea apa de la robinet - desi nu vei putea tine in permanenta robinetul deschis, totusi, daca bugetul iti permite, poti achizitiona o fantana speciala de pisici - o mica instalatie care ofera apa curgatoare, recirculabila.


Daca vezi semne de deshidratare, apeleaza rapid la veterinar. Aceste semne sunt: oboseala, letargie, lipsa de chef, gingii uscate, ochi tulburi.


Fii extraatent in perioada de vara cu pisica ta - se poate deshidrata mai usor!


Foto: dostoyreflects.com

În articolul

Mentine-ti pisica hidratata!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x