Ragdoll, o pisica afectuoasa

Publicat pe 28.09.2010 la 15:55 Actualizat pe 28.09.2010 la 15:59

Dintre rasele de pisici existente, Ragdoll este una dintre preferatele iubitorilor animalelor de companie pentru natura sa afectuoasa.

Este nespus de placut sa ajungi acasa si sa te intampine la intrare o fiinta relaxata, afectuoasa, cu ochii mari, rotunzi, cu privirea albastra ca seninul cerului. Plina de incredere si bucurie, iti soarbe vorbele si "povestestei la randul ei cu tine. E ca un balsam pentru suflet. Spun asta din experienta. Este partenerul perfect!

Orice dispozitie ai avea, orice ti s-ar fi intamplat, uiti de toate grijile cand micul ghemotoc de blana vine si-ti toarce plin de incredere in brate. Daca vrei sa ai acasa o asemenea minunatie si-ti plac animalele de companie, ia-ti o pisica din rasa Ragdoll. Ragdoll este o felina extrem de simpatica, care face parte din categoria celor cu parul mediu. Este recunoscuta pentru temperamentul ei docil si calm.

De asemenea, este una dintre rasele preferate de iubitorii de animale de companie pentru natura sa afectuoasa.

De unde-i vine numele?

Numele (ragdoll, intr-o traducere aproximativa, ar insemna papusa de carpa) i se trage de la faptul ca ea nu schiteaza nicio grimasa sau nu scoate vreun scancet atunci cand se loveste sau cade de la inaltime.

De aici oamenii au trait cu "certitudinea" ca pisica nu simte durerea. Lucru complet eronat, desigur! Are un trup viguros, picioare scurte si o blanita ce seamana mult cu a siamezelor. Primele exemplare din aceasta rasa au aparut in California si se pare ca au fost rezultatul incrucisarii dintre rasele Angora si Birmaneza.

Ceea ce caracterizeaza rasa si o face oricand recognoscibila este marimea considerabila, comportamentul gentil si tendinta de a se lasa moale atunci cand este luata in brate. Temperamentul lor bun le recomanda. In masura in care pisoii Ragdoll sunt obisnuiti sa socializeze corect, vor fi deosebit de prietenosi.

Comportamentul acesta este foarte linistitor si onorant pentru stapani. Este deosebit de prietenoasa, chiar si cu oamenii pe care nu i-a vazut niciodata, asa incat nu e de mirare ca se asaza in bratele oricui intra in casa, "cersindi sa fie mangaiata.

Pisica de familie

Este rasa ideala pentru familiile care au copii, fiindca pisica e toleranta si nu oboseste de atatea imbratisari si pupaturi pe care, fara indoiala, cei mici i le impart cu darnicie. Nu se impotriveste nici atunci cand copiii exagereaza cu explorarile, experimentele si au o conduita nepotrivita fata de ele.

Ragdoll are nevoie de o ingrijire atenta a blanitei pentru a preveni incurcarea acesteia si formarea de calti. Totodata, perierea si pieptanarea regulata ii vor conferi un aspect pufos si sanatos. Se recomanda a fi periata sau pieptanata macar o data pe saptamana.

La schimbarile de anotimp, pisica naparleste, fenomen care constituie o neplacere pentru stapani. In aceste perioade, este de preferat sa se procedeze la perierea zilnica a blanitei, actiune care va fi de folos pisicii si previne imbacsirea casei cu par. Pisicile din rasa Ragdoll pot avea blana gri, albastriu, liliachie, crem-alb, ciocolatie sau roscata.

Pot atinge greutatea de 4,5-9 kg si, in general, sunt predispuse la obezitate. Nu au afectiuni genetice specifice rasei, cu exceptia riscului de a face, cu timpul, cardiomiopatie. Semnul debutului unei astfel de afectiuni este oboseala excesiva pe care o resimte felina dupa un efort minim. Din aceasta cauza, veterinarii recomanda stapanilor ca pisica sa beneficieze o data pe an de o evaluare cardiaca.

Citeste si Revista Felicia
Foto: www.moniquebor.nl

În articolul

Ragdoll, o pisica afectuoasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x