Realizeaza un cadou special cu ajutorul unui banal borcan!

Publicat pe 08.12.2010 la 14:56 Actualizat pe 08.12.2010 la 15:49

Magia zapezii este ceva care ne face involuntar sa zambim, fie ca o vedem afara prin geam, cocolositi intr-o patura moale, fie ca se gaseste intr-un glob transparet de sticla. Poti cumpara unul pentru tine sau pentru cei dragi, dar mai bine, il poti realiza singur acasa.

Cam orice borcan merge folosit pentru un astfel de proiect, insa daca vrei sa arate mai bine, cauta unul mai bombat, desi chiar si unul inalt poate fi o alegere buna daca vrei ca piesa de rezistenta din interiorul sau sa fie un bradut.

Cauta cateva figurine ceramice sau de plastic, cele de metal vor rugini in timp; iar braduti sintetici sau floricele de panza poti gasi la multe magazine in aceasta perioada. Vei avea nevoie si de vopsea pe baza de ulei, o bucata de glaspapir, rasina epoxidica, apa distilata, sclipici si glicerina.

2010/12/08//159293-christmasjar10.jpg

Daca nu iti place culoarea capacului de la borcan, o poti vopsi. Freaca bine interiorul capacului cu o bucata de glaspapir, pana cand suprafata este lipsita de luciu. Apoi foloseste rasina epoxidica pentru a prinde figurina de interiorul capacului. Lasa sa se usuce.

Umple apoi borcanul aproape pana la varf cu apa distilata: adauga putin sclipici si putina glicerina pentru a face ca "zapada" sa nu cada prea rapid. Nu adauga insa prea multa glicerina pentru ca sclipiciul se va lipi de fundul borcanului cand va fi intors. Inchide bine capacul avand grija sa nu lovesti figurina. Apoi roteste borcanul cu fundul in sus si priveste cum ninge in interiorul sau.

Foto: savvyhousekeeping.com

nashaversia.net

În articolul

Realizeaza un cadou special cu ajutorul unui banal borcan!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x