Trei elemente care aduc atmosfera de Craciun in casa noastra

Publicat pe 10.12.2010 la 15:55 Actualizat pe 10.12.2010 la 17:10

Sunt cateva elemente pe care le asociem in mod inevitabil cu Craciunul. Si aici nu ne referim la simblorile clare, concrete, cum ar fi imaginea pruncului Iisus, a lui Mos Craciun, sau a unui brad impodobit. Sunt acele lucruri care i s-au asociat in timp si care ne transpun in starea de sarbatoare:

1. Culorile specifice

Adauga prin casa obiecte de culoare rosie, aurie, argintie sau albe si imediat aceasta combinatie cromatica va duce cu gandul la Craciun. Nu este nevoie ca toate elementele sa fie specifice sarbatorilor: cateva pernute mici, rosii aruncate pe canapeaua din living peste o patura pufoasa, alba, cateva lumanari puse pe masa, un bol cu cateva nuci vopsite cu bronz.

Fructele pot fi si ele o pata de culoare. Portocalele sunt cele mai la indemana, dar la fel de frumoase sunt si merele de un rosu aprins, puse intr-un bol transparent. De asemenea, biscutii si turta dulce cu glazura colorate sunt nu doar o gustare dulce, ci reprezinta elemente de decor.

2. Mirosul

Cand in casa miroase a vin fiert, a scortisoara si a crengi proaspete de brad, simti cu siguranta ca a venit Craciunul. O placere a gatitului in perioada sarbatorilor nu inseamna doar manacaruri si dulciuri mai sanatoase si facute cu dragoste, cat si mirosul inconfundabil pe care il raspandesc in toata casa.

Truc pentru un miros placut: daca nu ai copt nimic cu scortisoara, insa ti-ar placea sa ai mirosul condimentat in casa, pune apa la fiert intr-o oala mica. Cand da in clocot, pune o jumatate de lingurita de scortisoara si lasa sa fiarba un minut sau doua. Mirosul se va raspandi rapid in toata casa.

3. Muzica

Craciunul nu ar fi Craciun fara colinde, mai ales cele ale lui Hrusca. In fiecare an, glasul lui atat de familiar ne intra in case, la fel ca si colindele copiilor in seara de Craciun. Desi multi au inceput sa considere Ajunul o seara de distractie ca oricare alta, adevarul este ca nu are cu adevarat farmec decat daca este sarbatorita intr-o atmosfera mai linistita. La urma urmei, are loc numai o data pe an.

Urmareste si a1.ro

Foto: pbase.com

În articolul

Trei elemente care aduc atmosfera de Craciun in casa noastra

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Noutatea la nivel european cu care se mândrește satul Ghermănești din Ilfov: "Este un punct strategic"
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Daniela Crudu a născut a doua oară! Ce putea să spună Gigi Becali despre ea, după scandalul teribil cu „Nilă”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x