Descoperă portretul eroinelor din ''Rațiune și simțire'' și povestea ținutelor acelei vremi!

Publicat pe 09.04.2020 la 10:57 Actualizat pe 09.04.2020 la 11:53

Michele Clapton (premiată pentru costumele concepute pentru serialul Game of Thrones) a realizat costumele pentru filmul ‘’Rațiune și simțire’’ din 2008, ultima adaptare după romanul scriitoarei Jane Austen. „În timp ce adaptam modelul clasic aferent, am avut și ideea de a mă juca cu culoarea și cu personalitățile”, a spus ea. „Am folosit mai mult culoarea în ceea ce privește elementele de atracție și accesoriile.” Designerul de producție James Merifield a fost de acord, descriind costumele ca având un aspect ‘’omogen, eliberat. ”

Rațiune și simțire

Instagram

Michele Clapton (premiată pentru costumele concepute pentru serialul Game of Thrones) a realizat costumele pentru filmul ‘’Rațiune și simțire’’ din 2008, ultima adaptare după romanul scriitoarei Jane Austen. „În timp ce adaptam modelul clasic aferent, am avut și ideea de a mă juca cu culoarea și cu personalitățile”, a spus ea. „Am folosit mai mult culoarea în ceea ce privește elementele de atracție și accesoriile.” Designerul de producție James Merifield a fost de acord, descriind costumele ca având un aspect ‘’omogen, eliberat.”

Culoarea este folosită cu siguranță fără ezitare, majoritatea scenelor afișând un curcubeu de nuanțe, adesea în aceeași ținută (întotdeauna compensată de negrul îndoliat al doamnei Dashwood, pe care îl poartă pe parcursul derulării filmului). Rochiile sunt adesea accesorizate cu eșarfe largi de culoare și design contrastante, sugerând frecvent o origine sau influență indiană.

Costumele pe care le poartă personajele producției din 2008 induc un sentiment destul de „boem” și nu este întotdeauna clar dacă se presupune că scenele fac trimitere la anii 1790, perioadă în care Austen scria romanul sau mai aproape de data publicării cărții, în 1811. Talia mică și fustele largi ar putea fi o adaptare a „rochiilor rotunde” din anii 1790, cu diferența că silueta este zveltă și asociată cu accesorii care ar putea aparține unei date ulterioare.

Este interesant de menționat că această producție prezintă și versiuni ale mantiei deschise, purtate lejer și cu un aer de noncoformism.

Acest aspect scoate în evidență ideea de libertate, de nesupunere în fața rigidității regulilor plafonate și stricte ale modei. Personajele feminine din ‘’Rațiune și simțire’’ duc o viață activă, intensă și, obligate fiind de schimbarea drastică a situației materiale, se ocupă și de munci fizice. Această schimbare a trezit în ele, de multe ori, un sentiment de răzvrătire, izvorât din dezamăgire și descurajare; Un exemplu este decolteul purtat de una dintre surorile Dashwood, Elinor.

Este interesant de urmărit și portretul realizat pentru a cea de-a treia soră Dashwood, Margaret, despre care s-a scris în adaptările din 1971 și 1981. La vârsta de 13 ani, la sfârșitul anilor 1790, Margaret ar fi fost la sfârșitul perioadei copilăriei, urmând ca la vârsta de 15 sau 16 ani să includă rochiile lungi în garderoba ei. În această adaptare, ea este mult mai tânără în comparație cu imaginea pe care Jane Austen i-a creat-o. Designerii au ales să îi ofere ținute potrivite pentru un copil de 8 - 10 ani.

Lasă-te sedus de apariția și interpretarea personajelor din ''Rațiune și simțire'', duminică, 12 aprilie, de la 20:00, la Happy Channel.

În articolul

Descoperă portretul eroinelor din ''Rațiune și simțire'' și povestea ținutelor acelei vremi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x