Descoperă portretul eroinelor din ''Rațiune și simțire'' și povestea ținutelor acelei vremi!

Publicat pe 09.04.2020 la 10:57 Actualizat pe 09.04.2020 la 11:53

Michele Clapton (premiată pentru costumele concepute pentru serialul Game of Thrones) a realizat costumele pentru filmul ‘’Rațiune și simțire’’ din 2008, ultima adaptare după romanul scriitoarei Jane Austen. „În timp ce adaptam modelul clasic aferent, am avut și ideea de a mă juca cu culoarea și cu personalitățile”, a spus ea. „Am folosit mai mult culoarea în ceea ce privește elementele de atracție și accesoriile.” Designerul de producție James Merifield a fost de acord, descriind costumele ca având un aspect ‘’omogen, eliberat. ”

Rațiune și simțire

Instagram

Michele Clapton (premiată pentru costumele concepute pentru serialul Game of Thrones) a realizat costumele pentru filmul ‘’Rațiune și simțire’’ din 2008, ultima adaptare după romanul scriitoarei Jane Austen. „În timp ce adaptam modelul clasic aferent, am avut și ideea de a mă juca cu culoarea și cu personalitățile”, a spus ea. „Am folosit mai mult culoarea în ceea ce privește elementele de atracție și accesoriile.” Designerul de producție James Merifield a fost de acord, descriind costumele ca având un aspect ‘’omogen, eliberat.”

Culoarea este folosită cu siguranță fără ezitare, majoritatea scenelor afișând un curcubeu de nuanțe, adesea în aceeași ținută (întotdeauna compensată de negrul îndoliat al doamnei Dashwood, pe care îl poartă pe parcursul derulării filmului). Rochiile sunt adesea accesorizate cu eșarfe largi de culoare și design contrastante, sugerând frecvent o origine sau influență indiană.

Costumele pe care le poartă personajele producției din 2008 induc un sentiment destul de „boem” și nu este întotdeauna clar dacă se presupune că scenele fac trimitere la anii 1790, perioadă în care Austen scria romanul sau mai aproape de data publicării cărții, în 1811. Talia mică și fustele largi ar putea fi o adaptare a „rochiilor rotunde” din anii 1790, cu diferența că silueta este zveltă și asociată cu accesorii care ar putea aparține unei date ulterioare.

Este interesant de menționat că această producție prezintă și versiuni ale mantiei deschise, purtate lejer și cu un aer de noncoformism.

Acest aspect scoate în evidență ideea de libertate, de nesupunere în fața rigidității regulilor plafonate și stricte ale modei. Personajele feminine din ‘’Rațiune și simțire’’ duc o viață activă, intensă și, obligate fiind de schimbarea drastică a situației materiale, se ocupă și de munci fizice. Această schimbare a trezit în ele, de multe ori, un sentiment de răzvrătire, izvorât din dezamăgire și descurajare; Un exemplu este decolteul purtat de una dintre surorile Dashwood, Elinor.

Este interesant de urmărit și portretul realizat pentru a cea de-a treia soră Dashwood, Margaret, despre care s-a scris în adaptările din 1971 și 1981. La vârsta de 13 ani, la sfârșitul anilor 1790, Margaret ar fi fost la sfârșitul perioadei copilăriei, urmând ca la vârsta de 15 sau 16 ani să includă rochiile lungi în garderoba ei. În această adaptare, ea este mult mai tânără în comparație cu imaginea pe care Jane Austen i-a creat-o. Designerii au ales să îi ofere ținute potrivite pentru un copil de 8 - 10 ani.

Lasă-te sedus de apariția și interpretarea personajelor din ''Rațiune și simțire'', duminică, 12 aprilie, de la 20:00, la Happy Channel.

În articolul

Descoperă portretul eroinelor din ''Rațiune și simțire'' și povestea ținutelor acelei vremi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Cuisine • la 18:56
Chiftele coapte din orez brun cu verdeață și curry
Happy People • la 13:21
Gabriela Spanic, fotografiat care i-a cucerit pe fani. Cum arată ținută s-a sexy în care s-a fotografiat
Happy People • la 11:55
Gloria Estefan sare în ajutorul persoanelor infectate cu Covid-19. Vedeta donează plasmă pentru aceștia
Happy People • ieri la 13:48
Jacky Bracamontes și-a pus fanii de pe rețelele de socializare pe jar | Fotografia în costum de baie cu actrița
Happy People • ieri la 12:55
Kate del Castillo, fără urmă de machiaj pe chip. Adevărul despre tenul vedetei de 48 de ani
Happy People • ieri la 12:24
Actorul Julian Gil a fost testat pozitiv pentru noul virus Covid-19

PARTENERI

Antena 1
”Cea mai tatuată femeie” a cheltuit aproape 50.000 $ să se umple din cap până în picioare cu tatuaje. Cum arăta înainte
Observator
Horoscop 13 ianuarie 2021. Scântei în dragoste și un plan îndrăzneț
Zu TV
Era și cazul! Gigi Hadid a dezvăluit numele fetiței. A fost o alegere inspirată?
Antena Sport
Un român a devenit faimos în toată lumea după ce a spart 27 de bănci şi a furat jumătate de milion de euro: "Se poate face orice, doar că există o problemă"
Antenastars
Andreea Bănică, martor în procesul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău: „A fost dată afară din casă. Plângea în hohote! Era slăbită!”/ VIDEO
Spynews
Horoscop sâmbătă, 23 ianuarie: Leii primesc un răspuns la o întrebare de mare importanță