Ai chef de ceva dulce şi uşor de făcut? Cristina Ciobănaşu îţi prezintă o reţetă delicioasă de BROWNIES
Publicat pe 15.02.2016 la 23:10 Actualizat pe 22.02.2016 la 10:48
Reteta nu este grea, mai jos o sa vedeti si o sa va convingeti si voi. DAR… cel mai important ingredient pe care il puneti si pe care il gasiti numai in interiorul vostru este iubirea… De cand suntem mici auzim de la bunici despre acest “ingredient secret”. A venit si randul nostru sa il testam.
Reteta nu este grea, mai jos o sa vedeti si o sa va convingeti si voi. DAR… cel mai important ingredient pe care il puneti si pe care il gasiti numai in interiorul vostru este iubirea… De cand suntem mici auzim de la bunici despre acest “ingredient secret”. A venit si randul nostru sa il testam.
Chiar functioneaza! Gatitul este o arta, iar in arta se pune suflet si daruire. Intotdeauna gustul va fi mai bun atunci cand gatesti pentru cei dragi!
Ingrediente:
-200 g de ciocolata neagra (noi am ales 3 tablete de Heidi Dark Chocolate 75%)
-120 g de unt (Unirea)
-300 g de zahar alb granulat (se poate pune si zahar brun, insa Negresa va iesi mai gumoasa)
-3 oua
-32 g de pudra de cacao
-sare (o lingurita mica mica)
-80 g de faina
-esenta de vanilie (o lingurita)
Mod de preparare:
Puneti bucatile de ciocolata neagra si untul intr-un bol pe care il puneti deasupra unui vas cu apa pusa la fiert. Dupa ce se combina cele doua ingrediente frumos scoatem bolul si il punem pe masa pentru ca urmeaza pasul urmator.
Adaugam zaharul si il amestecam cu telul. Nu va speriati daca simtiti ca zaharul nu s-a topit in compozitie! Urmeaza sa punem pudra de cacao si sarea, dupa care adaugam in compozitie si ouale, unul cate unul si le amestecam.
La final adaugam faina si esenta de vanilie, amestecam bine si turnam compozitia in tava speciala pe care o vom lasa in coptorul preincins la 250 de grade timp de o ora! (Pe tava noi am pus o folie de aluminiu unsa cu putin unt topit pentru a fi mai usor sa scoatem prajitura).
Dupa ce scoatem negresa din cuptor lasam prajitura in tava timp de o ora, inainte de a o scoate, pentru a se racori. Odata ajunsa la temperatura camerei, negresa poate fi scoasa din tava, taiata si servita cu inghetata, frisca, topping sau ce vreti voi!
Citeşte articolul complet AICI!