Ai chef de ceva dulce şi uşor de făcut? Cristina Ciobănaşu îţi prezintă o reţetă delicioasă de BROWNIES

Publicat pe 15.02.2016 la 23:10 Actualizat pe 22.02.2016 la 10:48

Reteta nu este grea, mai jos o sa vedeti si o sa va convingeti si voi. DAR… cel mai important ingredient pe care il puneti si pe care il gasiti numai in interiorul vostru este iubirea… De cand suntem mici auzim de la bunici despre acest “ingredient secret”. A venit si randul nostru sa il testam.

Reteta nu este grea, mai jos o sa vedeti si o sa va convingeti si voi. DAR… cel mai important ingredient pe care il puneti si pe care il gasiti numai in interiorul vostru este iubirea… De cand suntem mici auzim de la bunici despre acest “ingredient secret”. A venit si randul nostru sa il testam.

Chiar functioneaza! Gatitul este o arta, iar in arta se pune suflet si daruire. Intotdeauna gustul va fi mai bun atunci cand gatesti pentru cei dragi!

Ingrediente:

-200 g de ciocolata neagra (noi am ales 3 tablete de Heidi Dark Chocolate 75%)
-120 g de unt (Unirea)
-300 g de zahar alb granulat (se poate pune si zahar brun, insa Negresa va iesi mai gumoasa)
-3 oua
-32 g de pudra de cacao
-sare (o lingurita mica mica)
-80 g de faina
-esenta de vanilie (o lingurita)

Mod de preparare:

Puneti bucatile de ciocolata neagra si untul intr-un bol pe care il puneti deasupra unui vas cu apa pusa la fiert. Dupa ce se combina cele doua ingrediente frumos scoatem bolul si il punem pe masa pentru ca urmeaza pasul urmator.

Adaugam zaharul si il amestecam cu telul. Nu va speriati daca simtiti ca zaharul nu s-a topit in compozitie! Urmeaza sa punem pudra de cacao si sarea, dupa care adaugam in compozitie si ouale, unul cate unul si le amestecam.

La final adaugam faina si esenta de vanilie, amestecam bine si turnam compozitia in tava speciala pe care o vom lasa in coptorul preincins la 250 de grade timp de o ora! (Pe tava noi am pus o folie de aluminiu unsa cu putin unt topit pentru a fi mai usor sa scoatem prajitura).

Dupa ce scoatem negresa din cuptor lasam prajitura in tava timp de o ora, inainte de a o scoate, pentru a se racori. Odata ajunsa la temperatura camerei, negresa poate fi scoasa din tava, taiata si servita cu inghetata, frisca, topping sau ce vreti voi!

Citeşte articolul complet AICI!

În articolul Ai chef de ceva dulce şi uşor de făcut? Cristina Ciobănaşu îţi prezintă o reţetă delicioasă de BROWNIES:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x