Christian Chavez riscă închisoare după gestul făcut pe scenă în concertele RBD. Ce amendă ar urma să primească după infracțiunea comisă asupra drapelului național al Mexicului

Publicat pe 07.09.2023 la 18:05 Actualizat pe 07.09.2023 la 18:19

Amenda pe care Christian Chavez ar trebui să o plătească pentru infracțiunea de modificare a steagului mexican. Starul RBD ar putea petrece, de asemenea, timp în închisoare pentru modificarea drapelului în culorile LGBTQ+.

Christian Chavez

Happy Channel

Christian Chavez se află din nou în centrul atenției pentru acțiunile sale în plin turneu de reunire a trupei RBD în Statele Unite.

După ce a fost criticat pentru că a purtat un costum roz în stil charro cu pantofi de tenis, până într-acolo încât regina Federației mexicane de Charreria, Luisa Echeverria, i-a cerut cântărețului să nu mai folosească costumul de charro în afara canoanelor, Christian Chavez se află din nou în plin scandal.

Christian Chavez, în centrul unei controverse majore după ce ofensă comisă de actor. În Mexic este considerată infracțiune orice modificare adusă însemnelor naționale

Cu această ocazie, cântărețul a primit și a arătat publicului steagul mexican pe fundalul steagului curcubeu, al comunității LGBTQ+ în timpul unui concert RBD. A provocat euforia multor participanți, dar a generat și comentarii negative pe rețele, din cauza gravei infracțiuni pe care a comis-o la adresa drapelului național, întrucât legea mexicană prevede că este pedepsită modificarea sau alterarea simbolurilor naționale, potrivit tvynovelas.com.

Deocamdată, Ministerul de Interne din Mexic nu a emis niciun comentariu pe această temă, însă infracțiunile pentru această ofensă comisă de actor variază de la o amendă de un milion de pesos până la o arestarea pentru de 36 de ore.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Legea privind stema, steagul și imnul național prevede că Ministerul de Interne este responsabil de supravegherea respectării acestei legi; acesta este ajutat în această funcție de toate autoritățile din țară.

Este responsabilitatea autorităților din domeniul educației să monitorizeze respectarea acestei legi în unitățile de învățământ. Dirección de Fomento Cívico poate oferi îndrumări cu privire la modul de utilizare corectă a simbolurilor naționale.

În articolul

Christian Chavez riscă închisoare după gestul făcut pe scenă în concertele RBD. Ce amendă ar urma să primească după infracțiunea comisă asupra drapelului național al Mexicului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x