10 greseli in ingrijirea tenului

Publicat pe 09.09.2010 la 15:50 Actualizat pe 09.09.2010 la 16:33

10 greseli in ingrijirea tenului

Pentru ca tenul sa nu ne tradeze varsta si sa fim cat mai frumoase, specialistii dermatologi au creat tratamente cosmetice sofisticate, precum toxina botulinica, acidul hialuronic sau laserele.

Insa nu oricine isi poate permite aceste tratamente si nici nu trebuie sa recurgem la ele daca stim sa ne ingrijim corect pielea. Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Palace, ne spune care sunt cele mai frecvente zece greseli care ne imbatranesc tenul.

1. Cea mai comuna greseala in ingrijirea tenului este folosirea unor produse cosmetice inadecvate tipului de piele. Exista patru tipuri de ten: gras, normal, uscat si mixt. Pentru fiecare dintre ele exista creme si lotiuni.

2. Nu mergeti niciodata la culcare fara sa va demachiati! Dermatologii recomanda demachierea de doua ori pe zi, seara si dimineata. Mai mult, daca in timpul zilei tenul transpira trebuie sa curatam machiajul si sa aplicam unul nou pentru a preveni aparitia acneei, punctelor albe sau negre.

3. Persoanele cu ten seboreic au tendinta de a folosi lotiuni alcoolizate pentru a scapa de sebumul in exces.
Desi pentru moment aceste lotiuni au un efect benefic, in timp, glandele sebacee nu vor mai produce deloc sebum, iar pielea se va rida.

4. Tenul reflecta stilul nostru de viata. Daca nu mancam sanatos, nu dormim suficient, fumam, folosim condimente din belsug si nu bem cel putin doi litri de apa zilnic, cu siguranta ca pielea se va rida si isi va pierde stralucirea.

5. Dupa demachiere trebuie intotdeauna sa ne spalam pe fata. Putem iesi din casa abia dupa 10-15 minute de la spalare, fiindca atat ii ia pielii sa revina la pH-ul normal.

6. Nu agresati niciodata pielea, fiindca riscati sa ramaneti cu cicatrice. Cosurile se vindeca mai repede daca nu se intervine mecanic asupra lor, iar punctele negre trebuie curatate fie cu un exfoliant, fie la cosmeticiana.

7. Nu schimbati niciodata cosmeticiana inainte de un eveniment important! Produsele si procedurile folosite de ea pot sa nu fie pe plac tenului, de aceea este de preferat sa le testati cu cel putin o luna inainte de evenimentul planificat.

8. Expunerea exagerata la soare sau la solar este printre primele cauze de aparitie a ridurilor. Nici un tratament cosmetic nu va reface tenul in totalitate daca ati stat pe plaja mai mult decat va este recomandat sau nu ati folosit creme de protectie si pe zona fetei, atrage atentia specialistul nostru.

9. Daca aveti peste 30 de ani si v-ati propus sa recurgeti la o dieta brutala si rapida, riscati sa va pierdeti elasticitatea pielii. Slabind 4 kilograme intr-o singura luna, aveti toate sansele sa faceti riduri. Consultati un nutritionist inainte de a pune in practica o dieta recomandata de prietene sau gasita pe internet.

10. Nu schimbati des produsele cosmetice, mai ales daca aveti tenul sensibil. Cu cat le schimbati mai des, cu atat creste riscul de alergii.

Citeste jurnalul.ro

Foto: europaeischerhof.at

În articolul

10 greseli in ingrijirea tenului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x