5 ponturi de ingrijire a parului cret in sezonul rece

Publicat pe 05.12.2011 la 16:08

In sezonul rece, parul are cel mai mult de suferit, chiar daca este acoperit. Frigul si umiditatea ii ia din vitalitate si stralucire, de aceea este bine sa i se ofere un tratament de ingrijire special.

Parul ondulat sau cret, in special, are cel mai mult de suferit sub presiunea frigului de afara. Daca doresti sa ai o podoaba capilara cat mai frumoasa, tine cont de cei cinci pasi esentiali pentru ingrijirea parului in sezonul rece:

1. Nu usca parul cand este inca foarte ud. Cel mai indicat ar fi sa nu apelezi deloc la uscator, insa, din cauza faptului ca te poti alege cu o raceala crunta, este bine, totusi, sa ti-l usuci. Insa alegerea cea mai buna ar fi ca, dupa ce ai iesit din baie, sa tii pe cap un prosop, timp de 30 de minute si abia dupa aceea sa il usuci.

2. Foloseste spuma de par de calitate. Spuma de par este vitala pentru bucle definite. Insa, cum parul cret este foarte dificil si pretentios, este bine sa alegi un produs profesional, pe care ti-l poti achizitiona din saloanele de specialitate. Aplica spuma de par inainte sa ti-l usuci.

3. Foloseste o masca pentru stralucire, pe care sa o aplici pe parul ud si pe care sa o lasi sa actioneze circa 30 de minute. O idee si mai buna ar fi sa iti prepari masca in casa: incalzeste usor 100 ml de ulei de masline extravirgin, apoi maseaza parul uscat cu acesta, de la radacini pana la varfuri. Lasa-l sa actioneze cel putin o ora sau, de ce nu, intreaga noapte.

4. Mananca sanatos. Daca ai o alimentatie dezechilibrata, parul tau va arata acest lucru. Incearca sa mananci uleiurile in stare cruda si cat mai multe nuci, seminte si alune (crude, nu prajite!).

5. Nu te pieptana pe parul ud, deoarece acesta se poate rupe si provoaca o cadere masiva a parului. Cel mai bine este sa iti piepteni parul cu o perie moale, din par natural, inainte sa faci baie. Astfel si produsele folosite in timpul imbaierii isi vor face mai bine efectul.

Foto: hairstyleshow.com

În articolul

5 ponturi de ingrijire a parului cret in sezonul rece

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x