8 sfaturi pentru o piele sanatoasa

Publicat pe 12.08.2010 la 18:19 Actualizat pe 12.08.2010 la 18:20

8 sfaturi pentru o piele sanatoasa

Pielea este amprenta a ceea ce se intampla in interiorul corpului nostru. Potrivit cercetatorilor de la Institutul de Sanatate din Boston, majoritatea bolilor dermatologice, cum sunt acneea si psoriazisul, sunt cauzate de anumite nevoi ale organismului, inclusiv nutritive.

Cu alte cuvinte, baza unei pieli sanatoase este o buna nutritie, in timp ce rolul cremelor si al lotiunilor existente pe piata este de a catifela pielea la suprafata. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tineti seama pentru a avea o piele perfecta, fara pete, riduri sau zone aspre la pipait.


1)Mancati zilnic cinci portii de fructe si legume, sub forma de salate sau supe. Acestea sunt bogate in vitamine si minerale, recunoscute pentru efectul lor de hidratare si tonifiere a pielii.


2)Cel putin o data pe zi, de preferat la micul dejun, consumati cereale (orez brun, tarate de grau etc.). Datorita continutului bogat in fibre, ele ajuta la eliminarea toxinelor si previn imbatranirea pielii. Fibrele se mai gasesc si in caise, prune, nuci, fasole uscata si mazare.


3)Nici o zi fara peste (hering, sardine, macrou, ansoa). Proaspat, congelat sau conserva, pestele contine acizi grasi omega 3 care mentin pielea hidratata. Acizii grasi esentiali pot fi procurati si din uleiurile de masline si rapita.


4)Laptele si produsele derivate trebuie consumate la fiecare masa a zilei, deoarece prin calciu continut acestea contribuie la fixarea substantelor minerale in organism. O cantitate insemnata de minerale se gaseste si in crustacee, asta in cazul in care va plac meniurile exotice.


5)Mancati proteine, cel putin de trei ori pe saptamana: carne, oua, soia, linte, gris si naut. Ele au asupra pielii un efect de antiimbatranire, mentinand totodata elasticitatea acesteia.


6)Beti minimum opt pahare de apa pe zi pentru a avea o piele hidratata, fara riduri, toxine, pete rosii si puncte negre, nu fumati si evitati expunerea excesiva la soare.


7)Combinati dieta sanatoasa cu un program de exercitii fizice. Daca alegeti miscarea in aer liber, protejati-va pielea de radiatiile solare cu produse alese in functie de tipul de piele.


8)Unele vitamine (C, E, A si cele din complexul B) sunt benefice pentru piele. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, o doza zilnica de 400 mg de vitamina E si intre 500 si 1.000 mg de vitamina C reduc efectele negative ale soarelui asupra pielii: combat ridurile si imbunatatesc elasticitatea pielii. Aceste vitamine se gasesc in uleiuri vegetale, alune, asparagus, citrice, broccoli si legume verzi.

Vitamina A, existenta in pestele gras, ficat si fructe galbene, "repara" tesuturile pielii, in timp ce vitamina B, gasita in cereale, legume uscate si carne, previne leziunile cutanate. Carenta de vitamine se manifesta prin piele uscata, in special pe maini si picioare.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

8 sfaturi pentru o piele sanatoasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x