Bai pentru calcaie fine

Publicat pe 16.08.2010 la 15:31 Actualizat pe 16.08.2010 la 15:38

Bai pentru calcaie fine

Vara, mai mult ca oricand, picioarele sunt la vedere. Tocmai de aceea trebuie sa acordam o atentie speciala ingrijirii acestora. In cazul in care pielea calcaielor este aspra si crapata avem nevoie de o hidratare corespunzatoare. Calcaiele devin fine cu cateva preparate naturiste recomandate de medicul Cristina Balanescu.

Descult prin iarba
Seara, inainte de culcare, se prepara un decoct din frunze de anin si se foloseste pentru bai de picioare. La patru litri de apa se folosesc patru linguri de frunze maruntite de anin, care se fierb 15 minute.

Pentru catifelarea calcaielor se poate folosi si coada calului. Se prepara un decoct din patru linguri de planta la patru litri de apa. Se fierbe 15 minute si se adauga apoi 80 de picaturi de glicerina (20 de picaturi la fiecare litru de apa folosit). Lichidul cald se foloseste in bai de picioare. Daca pielea calcaielor este extrem de aspra si crapata, dupa baie se aplica un unguent cu consistenta grasa, pentru a inmuia stratul cornos. "Dupa aceasta aplicatie este indicat sa punem sosete", ne recomanda specialistul nostru.

In cazul in care in zona calcaielor apar bataturi, medicul Cristina Balanescu recomanda cremele cu propolis.

Celor care considera ca mersul pe nisip le va reda frumusetea calcaielor, specialistul nostru ii previne ca acesta nu va face decat sa favorizeze uscarea intr-o masura si mai mare. "Recomand, in schimb, mersul descult prin iarba, pentru ca aceasta catifeleaza pielea calcaielor".

Consecinta

Neglijarea calcaielor aspre poate genera probleme mult mai grave, cum ar fi fisurile adanci, care sangereaza si provoaca durere la mers. Medicul Cristina Balanescu atrage atentia ca fisurile predispun la infectii, de aceea este nevoie de plante cu efect antibacterian si cicatrizant. In acest sens, sunt recomandate baile cu decoct de rostopasca sau levantica. Se prepara un decoct, iar dupa baie se va evita aplicarea cremelor grase.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Bai pentru calcaie fine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x