Baile cu aburi purifica tenul

Publicat pe 15.10.2010 la 16:34 Actualizat pe 15.10.2010 la 16:40

Baile cu aburi purifica tenul

Tenul tau e lipsit de stralucire si incarcat de impuritati? Ai face aproape orice pentru a-ti improspata chipul? Nu te gandi la metode sofisticate. Aminteste-ti de un remediu stravechi: baile cu aburi.


Pe langa demachierea si hidratarea de zi cu zi, tenul tau are nevoie in aceasta perioada de o curatare in profunzime. Tratamentul cu abur are rolul de a deschide porii, ceea ce favorizeaza purificarea pielii si indepartarea celulelor moarte.


Pentru a efectua acest tratament cosmetic acasa ai nevoie de un vas larg, de plante medicinale, de uleiuri esentiale cu arome relaxante si de un prosop gros din bumbac. Pentru tenul gras si mixt, salvia si sunatoarea sunt cele mai bune, iar pentru tenul acneic este indicat musetelul. Pentru relaxare foloseste uleiuri naturale de mandarin, levantica, jojoba, ylang-ylang.


Cum procedezi?
In apa fiarta adauga plantele si cateva picaturi de ulei si lasa la infuzat 2-3 minute. In acest timp, demachiaza fata si, avand prosopul pe cap, asaza-te deasupra vasului cu aburi. Atentie insa ca aburii sa nu fie fierbinti!


Contra excesului de sebum
Ce parere are medicul dermatolog Viviana Iordache despre acest tratament? “Expunerea la aburi in scopul deschiderii si curatarii porilor este indicata mai ales persoanelor sub 30 de ani, cu tenul gras, predispus la aparitia cosurilor. Dar nu trebuie sa abuzeze de acest tratament. El se repeta o data la 3-4 saptamani, iar durata de expunere la aburi nu trebuie sa depaseasca 10 minute.


Persoanele de peste 30 de ani care se confrunta cu exces de sebum pot face acest tratament ocazional, dar nu trebuie sa se expuna mai mult de 3-4 minute”, recomanda dr Viviana Iordache de la Clinica Mikomed.


Dupa efectuarea tratamentului cu aburi, clateste fata cu apa rece si aplica o masca pentru inchiderea porilor, insistand asupra nasului si pometilor, zone in care exista riscul ca porii sa ramana deschisi. In final utilizeaza o crema cu o formula puternic hidratanta menita sa refaca elasticitatea pielii.


Contraindicatii
Atat persoanele cu probleme de microcirculatie in zona fetei (cuperoza), cat si cele cu piele uscata nu vor efectua tratamente cu aburi. Caldura provoaca spargerea vaselor capilare, accentuandu-se efectul de fata rosie. Iar in cazul persoanelor cu tenul uscat, aburii intensifica deshidratarea si aparitia ridurilor”, avertizeaza dr Viviana Iordache.


Citeste jurnalul.ro

În articolul

Baile cu aburi purifica tenul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x