Cele mai plăcute activități extrașcolare pentru fiecare anotimp

Publicat pe 22.11.2021 la 10:28 Actualizat pe 22.11.2021 la 10:32

Cel mai plăcut lucru la activitățile extrașcolare este că mediul relaxat le permite copiilor să fie mai receptivi pentru că nu mai sunt în cadrul formal al grădiniței sau școlii. Ei sunt mult mai deschiși în astfel de situații și pot asimila mai repede informațiile din activitățile practice.

Cel mai plăcut lucru la activitățile extrașcolare este că mediul relaxat le permite copiilor să fie mai receptivi

Shutterstock

Scopul principal al activităților extrașcolare este de a pune bazele lucrului în echipă, de a colabora și a comunica mai ușor cu cei din jur, de a susține anumite puncte de vedere. Fiecare dintre aceste elemente este important pentru formarea omului de mai târziu.

Printre cele mai plăcute activități extrașcolare sunt evenimentele cu tematică, expozițiile, plimbările în parc, vizita la zoo, la muzeu, excursiile tematice, etc.

Pentru că nu fiecare anotimp le permite celor mici joaca în natură, vom trece în revistă câteva activități extrașcolare pentru fiecare anotimp în parte.

Primăvara

Concurs de gătit. O astfel de activitate este perfectă pentru zilele de primăvară, când vremea încă se schimbă și afară este rece sau plouă. De cele mai multe ori, cei mici sunt mult mai receptivi atunci când le spui că ai nevoie de ajutorul lor la o activitate de adult. Le poți propune să gătiți împreună un fel de mâncare, ceva care le place foarte mult. Scoate ingredientele din frigider, explică care sunt pașii și lasă-l pe cel mic să preia controlul, cu siguranță îi va plăcea foarte mult.

Desene pe asfalt. Nu este deloc greu să iei o cutie cu cretă colorată atunci când ieși afară cu cel mic. Le poți sugera să deseneze un peisaj, o scenă din povești sau chiar personajul îndrăgit.

Vara

Cursuri de înot. Pe lângă faptul că sunt foarte bune pentru dezvoltarea armonioasă a corpului celor mici, un alt beneficiu al înotului este faptul că îi ajută să dezvolte conexiuni cerebrale complexe, să-și dezvolte atenția și concentrarea.

Ateliere de lectură. În vacanța de vară, lectura este o temă care vine atât din partea unui cadru didactic de obicei. Dar vara e și perioada ideală pentru a-i responsabiliza pe cei mici cu ceva care să-i ajute să păstreze legătura cu școala fără să-i suprasolicite. Atelierele de lectură îi pot ajuta să-și dezvolte cultura generală, imaginația, să socializeze, să-și îmbunătățească vocabularul.

Toamna

Excursie la sat, într-o zonă care să le permită să participe la diverse activități de toamnă, culegerea strugurilor, prepararea mustului, strângerea frunzelor, plantarea de pomi sau flori. Toamna sunt multe lucruri de făcut în grădină și nimic nu este mai plăcut decât să-i implici pe cei mici în activitățile de adult.

Construirea unor decoruri tematice pentru casă, curte. De exemplu, cei mici pot culege frunze, pe care mai apoi le pot prinde de geam, pot face ghirlande din frunze, castane, nuci, pot decora vazele, gardurile casei, pot picta dovleci sau chiar tablouri care mai apoi să fie înrămate pentru holul de la intrare.

Iarna

Șezătoare de iarnă. Pot participa mai mulți copii, iar la șezătoare se pot asculta / învăța poezii de iarnă, cântece specifice, se pot face activități inspirate din tradițiile românești.

Analiza pe glob. Tot cu mai mult copii reuniți într-un loc se poate pune în aplicare o activitate care să implice analiza pe glob. De exemplu, cei mici pot observa ce anotimp este în țări mai îndepărtate, în timp ce în România este iarnă.

Pe blogul lajumate.ro găsești informații despre tot ceea ce te interesează. Pe lângă articole despre funcțiile celor mai noi gadget-uri, vei găsi și inspirație în funcție de sfera ta de interes. De exemplu, pe blogul lajumate.to poți găsi cele mai bune idei de cadouri de Crăciun, dar și cum să faci poze cu telefonul la o calitate bună pentru a publica anunțul tău de vânzare pe site-ul lajumate.ro.

În articolul

Cele mai plăcute activități extrașcolare pentru fiecare anotimp

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2025. Leii sunt dispuși să-și confrunte trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025: doar 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, la limba română
a1.ro
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
HelloTaste.ro
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Catine
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
useit.ro
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
as.ro
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
MediCOOL
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Spynews
Tzancă Uraganu, momente de tandrețe, în mașină, cu Laura Vass! Cum i-au surprins la ceas de seară, paparazzii Spynews.ro
DeParinti
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
MediCOOL
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
HelloTaste
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
x