Ciocolata creste tonicitatea pielii

Publicat pe 08.09.2010 la 13:32 Actualizat pe 08.09.2010 la 14:05

Ciocolata creste tonicitatea pielii

Ciocolata stimuleaza microcirculatia locala, energizeaza si creste tonicitatea pielii. De asemenea, antioxidantii pe care ii contine ciocolata incetinesc imbatrinirea celulara si mentin elasticitatea pielii.

Ciocolata ne incinta papilele gustative si, contrar ingrijorarii femeilor, nu intotdeauna este periculoasa pentru silueta. Impachetarile cu ciocolata, la mare cautare in saloanele de cosmetica in ultima vreme, sint un adevarat rasfat pentru piele si pot fi de un real ajutor in lupta cu celulita. “Dintre toate procedurile cosmetice, impachetarile cu ciocolata sint cele mai blinde si mai placute. Ciocolata stimuleaza microcirculatia locala, energizeaza si creste tonicitatea pielii.

De asemenea, antioxidantii pe care ii contine ciocolata incetinesc imbatrinirea celulara si mentin elasticitatea pielii. Mai mult, s-a demonstrat ca ea are proprie­tati cicatrizante si poate da un aspect mai frumos pielii iritate”, ne spune dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Med. La toate acestea se adauga efectul relaxant al ciocolatei, dat de aroma sa atit de placuta.

Cocteil

In saloanele de cosmetica se foloseste o pudra de cacao, din care se prepara diverse cocteiluri cu emolienti, vitamine (in general A, E), minerale, cafeina, in functie de firma producatoare de astfel de tratamente, dar si de problemele pe care femeia doreste sa le trateze prin impachetari cu ciocolata. Prin urmare, aceasta ciocolata nu este in nici un caz comestibila, asa cum v-ati putea imagina.


Din pudra amestecata cu apa se obtine o pasta care se aplica uniform pe intreg corpul, cu ajutorul unei pensule. Emolientii, vitaminele si mineralele din acest amestec hidrateaza pielea, care devine mai catifelata si mai ferma dupa citeva sedinte de impachetari. Ciocolata are insa si citeva contraindicatii: nu este recomandata femeilor cu piele foarte sensibila (fiindca exista riscul aparitiei petelor) si nici celor care prezinta alergii la substantele din compozitia ei.

Impachetarile cu ciocolata sint eficiente si pentru tratamentul celulitei, insa nu au un efect puternic anticelulitic, fiindca doza de cafeina din pudra de cacao este mica. Insa aceasta procedura are avantajul ca poate fi efectuata si de femeile cu fragilitate vasculara, fiindca doza mica de cafeina presupune un risc mic de spargere a vaselor, spre deosebire de celelalte produse cafeinizate. In cazul in care pacienta doreste un tratament puternic anticelulitic, in pudra de cacao se poate adauga o cantitate mai mare de cafeina, din fiole.


Citeste jurnalul.ro

Foto: newsandreviews.in

În articolul

Ciocolata creste tonicitatea pielii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x