Craciun 2014: Cum sa te imbraci pentru petrecerea in familie, la socri sau intre prieteni

Publicat pe 22.12.2014 la 17:56 Actualizat pe 22.12.2014 la 19:18

Decembrie vine cu daruri, petreceri, zapada si momente speciale dar si cu batai de cap. Nu e usor sa arati ca scoasa din cutie de Craciun. Abia ce ti-ai gasit o rochie ce ti se potriveste manusa, cu un aer festiv, cand realizezi ca un outfit, de fapt, nu este de ajuns. De Sarbatori, te asteapta si parintii la cina, si prietenii la petrecerea de a doua zi, fara sa mai pomenim de familia iubitului. In functie de locul in care vei sarbatori Craciunul si de persoanele care iti vor sta alaturi, ti-am pregatit cateva idei in materie de tinute festive cu care nu poti sa dai gres

Decembrie vine cu daruri, petreceri, zapada si momente speciale dar si cu batai de cap. Nu e usor sa arati ca scoasa din cutie de Craciun. Abia ce ti-ai gasit o rochie ce ti se potriveste manusa, cu un aer festiv, cand realizezi ca un outfit, de fapt, nu este de ajuns. De Sarbatori, te asteapta si parintii la cina, si prietenii la petrecerea de a doua zi, fara sa mai pomenim de familia iubitului.

In functie de locul in care vei sarbatori Craciunul si de persoanele care iti vor sta alaturi, ti-am pregatit cateva idei in materie de tinute festive cu care nu poti sa dai gres.

Cina traditionala, acasa la parintii tai

Chiar daca mergi singura sau cu iubitul tau la parinti, o cina in familie ramane o ocazie informala. Cand are loc in ajun de Craciun, poti conta pe o masa lejera, cu clinchet de pahare, glume deocheate, povesti din copilarie si haos.

Mama te va ruga mai mult ca sigur sa o ajuti cu treburile casnice, de aceea ai nevoie de o tinuta confortabila, dar nu mai putin festiva. Incepe de la o piesa cheie de fiecare data, completand apoi outfitul: un pulover de casmir de exemplu, intr-o nuanta pastelata sau nude.

Poarta-l cu o pereche de pantaloni drepti, lejeri, colorati, eventual cu print geometric (in continuare in trend). Daca ai ales ceva pe nuante de burgund, ca noi, asigura-te ca alegi macar un accesoriu din aceeasi paleta cromatica: un plic rosu intens, in linii drepte, casual. Nu te lua prea in serios, nu este o petrecere formala – poti sa porti o pereche de loaferi comozi, cu design amuzant sau inscriptie si un accesoriu ce aminteste de starea de spirit pe care ar trebui sa o ai de Craciun: inel “LOVE”.

Tip: O pereche de ochelari de vedere supradimensionati, cu rama neagra, iti intregesc look-ul retro.

Masa de Craciun cu parintii lui

Daca ai lui te-au invitat de Craciun la ei, probabil ca ai intrat oficial in panica. Te gandesti ca trebuie sa arati bine, dar sa fii decenta, incat mama soacra sa te indrageasca imediat, iar tatal socru sa isi laude fiul pentru ca are gust bun la femei.

Noi ti-am pregatit doua tinute, in functie de locul in care cinati si, eventual, asteptarile lor:

  1. La un restaurant de 5 stele, trebuie sa arati ca un star de cinema fara sa para ca te-ai straduit prea mult. Investeste intr-o rochie eleganta, pretioasa, care sa te puna in valoare fara sa arate prea mult: rochia de catifea in A, intr-o culoare saturata ca movul pruna, cu funda in talie este perfecta! Pentru ca rochia e o bijuterie in sine, nu insista pe restul accesoriilor: alege o pereche pantofi simpli, din piele sau lac si o poseta-plic in aceeasi nuanta.

Tip: Singura exceptie dela aceasat regula va fi colierul, deoarece decolteul generous permite o astfel de piesa. Cerceii vor fi mici, cat sa sclipeasca in lumina difuza a localului.

  1. Acasa la ei: Alege croieli pe care le-ai purta si in timpul zilei, cand mergi la birou sau te intalnesti cu prietenele, dar fa o impresie buna optand pentru materiale pretioase. O fusta creion din dantela rosie ca sangele este o varianta sexy a clasicei fuste office. Completeaz-o cu o camasa in stil Victorian cu funda la gat, pantofi stiletto in T si o bentita fina. Nu apela la alte bijuterii, vei fi mai incarcata decat pomul de Craciun.

Tip: Singura piesa pe care o poti lua cu tine este geanta, un plic modern, intr-o alta culoare.

Reuniune cu prietenii comuni, acasa sau la munte

Sarbatorile cu prietenii comuni sunt grozave. Poti fi degajata, poti sa faci ce vrei, poti fi tu.

Daca ati decis sa mergeti o zi, doua la munte, inseamna ca hainele de ocazie raman in dulap. Ia haine calduroase in bagaj, care amintesc de Craciun si de hainele tricotate de mama.

Un pulover cu urs polar, ren sau om de zapada, larg, peste o pereche de jeansi albi sau prespalati si botine cu tinte, te vor scuti de ore de shopping (le ai, mai mult ca sigur, déjà in garderoba). Da un aer festiv tinutei purtand un inel in forma de casuta acoperita de zapada si oja rosie cu sclipici sau paiete.

Petrecere cu gasca, intr-o locatie selecta

Vreti sa petreceti in stil mare anul acesta? Nicio problema, atat timp cat ai macar o fusta extravaganta in dulap sau ai pus ochii pe una. Noi am optat pentru una de culoarea sampaniei, din pene. E o alegere cam nebuneasca, de acord, dar intreaga tinuta este un risc pe care ar trebui sa ti-l asumi, pentru ca esti tanara si iti permiti sa te joci cu moda.

Daca iti surade ideea, testeaza-ti limitele cu un top mini din dantela neagra. La final, poti “cuminti” tinuta cu un sacou masculin negru si pantofi nude, cu toc mic. Machiajul ar trebui sa fie cat mai natural posibil.

Prima intalnire cu prietenii lui apropiati – in oras

Cand iti prezinta pentru prima data prietenii lui, vrei sa fii feminina si sa arati superb, fara sa starnesti invidie sau comentarii deplasate. Poti sa fii sexy, fara sa apelezi la o rochie scurta si mulata pe corp. Propunerea noastra: un top peplum bleumarin, dintr-un material moale la atingere, o fusta din paiete aurie, pantofi cu print leopard pentru a scoate la iveala femeia fatala din tine.

Materialul moale al topului va contrasta cu paietele si printul indraznet, fiindu-le mai greu prietenilor lui sa iti puna o eticheta. Vei fi o enigma.

Tip: Poarta-ti parul desfacut, pentru un look natural, si alege ca accesorii cercei aurii tip toarta.

Prima intalnire cu prietenii lui apropiati – acasa la cineva

Ii intalnesti prietenii pentru prima data, tocmai de Craciun.V-au invitat la cocktail la unul din ei acasa. Ai nevoie de o tinuta chic, dar casual, care sa spuna despre tine ca ai bun gust dar ca nu traiesti pentru moda. Nu vrei sa pari snoaba si totusi, vrei sa atragi atentia tuturor.

Din nou, alege una, maxim doua piese spectaculoase: un top din piele alb cu reflexii aurii si o bratara supradimensionata, stil baroc, incrustata cu pietre. In loc sa porti la ele o fusta eleganta, pantofi cu toc si bijuterii, gandeste-te c e ar purta o fata cool, sigura pe sine, precum Kate Moss: opteaza pentru o pereche de raiati colorati, ghete de motociclist cu tinte si un ceas – bijuterie in stil rock. Nu iti mai trebuie decat o pereche de gene false si vei fi de imposibil de uitat!

foto: Mara Pruna

În articolul

Craciun 2014: Cum sa te imbraci pentru petrecerea in familie, la socri sau intre prieteni

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x