Creme pentru conturul ochilor

Publicat pe 19.08.2010 la 15:41 Actualizat pe 19.08.2010 la 15:44

Creme pentru conturul ochilor

Pielea din jurul ochilor este cea mai fina de pe corp. In comparatie cu pielea de pe spate, de exemplu, cea din zona ochilor este de 40 de ori mai subtire. Fiind atat de delicata, ea are nevoie de ingrijire speciala. Astfel au aparut cremele speciale pentru conturul ochilor, care difera de cele obisnuite prin compozitia lor de baza. Cremele contur de ochi au un continut de substante grase mai mare decat celelalte produse cosmetice.

Riduri inainte de 30 de ani

"Cremele pentru conturul ochilor s-au dovedit cele mai utile produse cosmetice, pentru ca substantele hidratante ajung usor in structura pielii, unde isi indeplinesc rolul de a mentine elasticitatea si de a combate aparitia ridurilor. Trebuie stiut ca indiferent de tipul de piele si de varsta, zona din jurul ochilor se rideaza foarte repede pentru ca este saraca in glande sebacee.

Totodata, aceasta zona se deshidrateaza mai usor din cauza microcirculatiei locale deficitare. In plus, persoanele cu ochii deschisi la culoare si cele care au obiceiul de a miji ochii sunt predispuse la aparitia ridurilor inainte de vreme", considera medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica Miko Palace. Ridurile apar pe pleoapa inferioara inainte de 30 de ani. De aceea, dermatologul Viviana Iordache recomanda utilizarea cremei contur de ochi inca de la varsta de 20 de ani.

Alergii
Pielea din zona ochilor este cea mai predispusa la reactii alergice. De exemplu, este posibil ca o persoana sa manifeste alergii pe zona pleoapelor la o crema care nu ii creeaza probleme in alta zona a corpului. La nivelul pleoapelor si pometilor apar cel mai rapid reactii specifice pielii sensibile. De aceea, cremele contur de ochi sunt produse cu mult mai multa atentie decat alte produse cosmetice.

Dimineata si seara
Crema pentru conturul ochilor se foloseste dimineata si seara, cu exceptia lunilor de vara, cand se aplica numai seara, dupa demachiere. Potrivit sfaturilor medicului Viviana Iordache, nu trebuie sa utilizam cu zgarcenie acest produs. Crema se aplica abundent prin miscari circulare dinspre exteriorul ochiului catre interior, insistandu-se in zona pleoapei inferioare.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Creme pentru conturul ochilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x