Cum sa ai o piele luminoasa pe timpul verii

Publicat pe 12.05.2013 la 12:17 Actualizat pe 12.05.2013 la 12:20

Vara, pielea are de suferit caci din cauza caldurii se usuca. Plus ca arsura provocata de razele soarelui iti inroseste pielea, iti provoaca riduri si imbatranire prematura.

Alte probleme comune pe timpul verii pot fi eruptiile, cosurile si intunecarea cearcanelor din cauza bronzului. Iata cateva remedii ce te pot ajuta daca ai asemenea probleme:

Emolierea si hidratarea

Pielea nu se usuca atat de tare vara asa cum se intampla iarna, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa neglijezi aplicarea unei creme emoliente. Aceasta este o greseala foarte mare caci transpiratia excesiva si expunerea la caldura cauzeaza pierderea apei din piele. Deci, este foarte important sa aplicam cremele potrivite, capabile sa ne calmeze pielea. Neglijarea aplicarii unei unui bun emolient iti poate provoca aparitia unor puncte intunecate pe piele.

Gheata

Gheata poate deveni cel mai bun aliat al tau pe timp de vara. Aplica pungi de gheata pe fata sau freaca fata cu un cub de gheata imediat ce ajungi acasa. Asta mai ales daca te-ai expus la soare. Gheata este un tonic excelent, inchide porii ce se deschid din cauza caldurii, te ajuta sa indepartezi bronzul si previne intepaturile pe care le provoaca temperaturile ridicate.

Iaurtul

O masca ce contine iaurt, poate fi foarte folositoare pe timpul verii. Daca ai pielea uscata, amesteca miere cu iaurt si aplica pe zonele expuse la soare.

Daca ai pielea uleioasa, adauga acestei mixturi cateva picaturi de lamaie. Tine pe piele 15-20 de minute si spala. Pe de o parte te va ajuta sa indepartezi bronzul si, pe de alta parte, iti va ilumina pielea. Iaurtul ajuta la controlarea hiper-pigmentarii in urma expunerii la soare.

Crema de soare

Aplicarea lotiunilor cu protectie solara este un lucru foarte important vara. In functie de intensitatea caldurii, poti alege creme cu factor de protectie de la 20 la 50.

Aplica-le cu cel putin 10 minute inainte de a pleca de acasa.

Inainte de a merge la culcare spalati-va fata cu o lotiune de curatare apoi aplicati o crema.

În articolul

Cum sa ai o piele luminoasa pe timpul verii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x