Cum scapam de senzatia de picioare grele

Publicat pe 01.10.2010 la 14:05 Actualizat pe 01.10.2010 la 14:35

Cum scapam de senzatia de picoare grele

"Ma dor picioarele ingrozitor, incat abia pot sa ma misc!" Multe femei se plang de "picioare grele" in timpul zilei. Care sunt cauzele acestor probleme? De cele mai multe ori tin chiar de felul nostru de a fi!


In primul rand, ereditatea este problema principala, dar exista si factori care tin de influenta hormonilor feminini care pot modifica sistemul venos. Astfel, in timpul sarcinii, circa 90% dintre femei au probleme cu retentia de lichide.


"Fenomenul" se accelereaza in perioada menopauzei, cand majoritatea femeilor se plang de picioare grele. La toate acestea se adauga complicatiile generate de caldura excesiva din timpul verii, care isi pune "amprenta" asupra picioarelor in special. Nici mersul pe jos sau statul in picioare sau pe scaun pentru mult timp nu trebuie neglijate.


Excesul ponderal agraveaza situatia. Pe de alta parte, exista si o serie de factori externi care isi spun cuvantul: sedentarismul, fumatul, stresul sau efortul fizic intens. Unele persoane agraveaza situatia, din pricina ca folosesc imbracaminte prea stramta sau tocuri prea inalte, doar de dragul de a fi in ton cu moda, fara sa se gandeasca la consecinte.


Alimentatie
Ce e de facut in aceste situatii? Este bine sa ne schimbam stilul de viata, mai ales in privinta alimentatiei. Apa este un bun remediu. Ea combate edemele si procesul de retinere de lichide, favorizand eliminarea acesteia prin intermediul rinichilor. De aceea, cei doi litri de lichide care trebuie bauti zilnic vor ajuta intregul organism, dar mai ales picioarele! Pe de alta parte, este bine sa nu uitam de fibrele alimentare pe care le gasim cu usurinta in fructe, legume, dar si in cereale.


Sare
La celalalt "pol", printre factorii care conduc la accentuarea senzatiei de picioare grele, se afla excesul de sare. Se stie ca sarea si alimentele bogate in sare favorizeaza retentia de lichide. De asemenea, excesul de cafea si cel de alcool isi pun "amprenta" in mod negativ asupra picioarelor.


Remedii
Daca faceti tot posibilul sa scapati de senzatia de picioare grele, dar nu reusiti sa inlaturati neplacerile, exista o serie de remedii care va vor ajuta cu siguranta! Este vorba despre numeroase geluri, care se gasesc in farmacii si contin agenti revigoranti de tip mentol, extract de plante - ruscus, arnica etc.


De asemenea, puteti opta pentru tratamente speciale efectuate in centrele de frumusete, prin intermediul unor tehnici precum presoterapia, hipotermia sau drenajul limfatic. O alta metoda este folosirea ciorapilor medicinali, care amelioreaza circulatia sangvina. Ei sunt recomandati in special gravidelor si persoanelor care stau foarte mult timp in picioare. De un real ajutor sunt si ceaiurile speciale care atenueaza senzatia de picioare grele.


Uleiuri
Acizii grasi, polinesaturati, regasiti in uleiurile de floarea-soarelui sau porumb, dar si in uleiul de masline, stimuleaza mentinerea integritatii vaselor sangvine.


Un alt element demn de luat in seama este vitamina E, pe care o gasim in germenii de grau, care contribuie la intensificarea activitatii vaselor capilare si este, totodata, un puternic antioxidant.


Citeste jurnalul.ro

Foto: static.guim.co.uk

În articolul

Cum scapam de senzatia de picioare grele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x