Cum se realizeaza machiajul de mireasa

Publicat pe 27.08.2011 la 14:32

Indiferent de cat de conservatoare sau indraznete suntem, un lucru este cert: in ziua cea mare, machiajul trebuie sa fie foarte rezistent si curat. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, pregatirile incep cu cateva zile inainte.

Iata un program intocmit cu ajutorul make-up artistului Alice Aslan:

- Cumpara-ti produsele de machiaj cu cel putin o saptamana inainte, ca sa ai timp sa le testezi in caz ca te dovedesti alergica. Include cateva produse waterproof - pana si printesele plang;

- Epilatul facial trebuie facut cu cel putin 3-4 zile inainte;

- Gomajul cu 2 zile inainte;

- Pensatul cu cel putin o zi inainte (in functie de cat de repede creste firul de par);

- Daca tenul este ingrijit si pregatit din timp pentru cea mai frumoasa zi, nu trebuie sa uiti ochii, care vor fi solicitati din plin (machiaj, emotii, blitz-uri). Iti vei dori sa fie mai stralucitori ca niciodata, si in acest scop exista un mic truc: „aplica lacrimi artificiale, dupa ce te-ai trezit de dimineata", spune Alice Aslan. Cere la farmacie picaturile supranumite „lacrimi artificiale" si pastreaza-le si pentru alte ocazii in care iti simti ochii uscati, iritati, obositi;

- Machiajul trebuie realizat dupa coafat, de aceea trebuie sa avem mare grija la fixativul care ajunge pe fata, ne atrage atentia make-up artistul. „Spalarea si curatarea temeinica a fetei inainte de machiaj este obligatorie, fiind urmata de lotiune tonica, crema de fata, si ser de premachiaj (primer - n.r.)."

„Vom urmari realizarea unor jocuri de lumini si umbre mai intense decat la un machiaj de zi, fara insa a face un machiaj puternic. Evita culorile tari si paietate. Fardul de obraz il vom aplica putin mai sus pe pometi decat de obicei. La final, este bine sa pulverizam pe fata un spray de fixare a machiajului si sa ne asiguram ca vom avea un ruj rezistent pentru ceremonie, si un gloss stralucitor pentru petrecere."

Sfatul specialistului (Alice Aslan, farmacist & make-up artist, consultant in sanatate si frumusete Glamour Salon Expert Dorobanti)


„Indiferent cine iti realizeaza machiajul, retine ca pentru o mireasa este recomandata realizarea unui machiaj cald, proaspat, romantic, feminin, cu texturi sidefate (dar nu paietate!)."

Citeste si Revista Felicia!
Foto: wedding-beauty.com

În articolul

Cum se realizeaza machiajul de mireasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x