Elizabeth Taylor: două premii Oscar, opt căsnicii, o viață tumultos de frumoasă

Publicat pe 27.12.2013 la 18:07 Actualizat pe 27.12.2013 la 20:04

Elizabeth Taylor a câștigat două premii Oscar, însă cei mai mulți oameni își amintesc mai mult de cele opt căsnicii tumultoase, de problemele ei de sănătate ce au adus-o de câteva ori în pragul morții și de modul ei spectaculos de a trăi fără regrete și fără scuze, în văzul tuturor. Ea este cea care a redefinit ideea de celebritate și a împins lucrurile la un alt nivel.

Viața ei seamănă cu un scenariul unui film de Hollywood. Încă de la o vârstă fragedă pașii ei au fost plănuiți în amănunt, la fel ca în cazul multor copii-vedete ce cresc în fața camerelor de filmat, sunt urmăriți non-stop de paparazzi și ajung să aibă probleme cu drogurile.

Elizabeth a murit în 2011 la vârsta de 79 de ani și a definit ideea de star - un om al cărui personalitate captivează milioane de alți oameni, atât prin aparițiile sale pe marele ecran, cât și prin viața sa privată. William Mann, unul dintre biografii frumoasei actrițe a sous că ea a fost printre primele celebrități care s-au făcut remarcate prin viața personală la fel de mult ca prin cea profesională. Dar nici nu s-ar fi putut întâmpla altfel. Eizabeth s-a căsătorit de 8 ori, prima dată la vârsta de 18 ani. La 26 de ani era deja văduvă. Mai mult, două dintre cele opt căsnicii au fost cu același bărbat.

În ziua de astăzi mulți ar face orice pentru puțină faimă, însă Elizabeth a fost mereu în atenția media pentru că modul ei de a trăi era de-a dreptul fascinant. La aceasta se adăuga și faptul că era incredibil de frumoasă, iar femeile voiau să fie ca ea, în timp ce bărbații ar fi dat orice să fie cu ea.

Filmul Cleopatra - povestea unui scandal anunțat

Fotografiile din 1962 în care Taylor și Burton se aflau pe un iaht și își manifestau tandrețe unul față de celălalt au făcut înconjurul lumii. Era poate pentru prima dată când astfel de indiscreții luau o asemenea amploare.

De altfel, chipul lui Elizabeth Taylor a apărut în mod constant pe coperta revistelor de scandal. Revista Life a avut-o pe coperta sa de 14 ori, iar acest număr nu a fost încă depășit de nici o altă celebritate. Se consideră chiar că scandalul relației adulterine dintre Taylor și Burton a fost cel care a schimbat abordarea revistei Life, iar interviurile cu cei doi care au urmat au fost cele care au dus la apariția bine-vândutelor reviste de scandal. Taylor a fost astfel prima victimă a paparazzilor, în special pentru că povestea ei interzisă de dragoste era considerată un tabu la acea vreme și într-o altă măsură este și astăzi.

Însă celebritatea lui Elizabeth se datorează și faptului că era o foarte bună femeie de afaceri. Ea a fost cea mai bine plătită actriță a timpurilor sale, negociind suma de un milion de dolari pentru rolul ei din Cleopatra. Ea s-a bucurat de asemenea și de o parte din profiturile generate de film. Acest model de câștig este urmat de numeroase celebrități ale zilelor noastre.

Ea nu era doar o zeiță cu ochi violeți, dar era considerată și o actriță foarte bună - o combinație destul de rar întâlnită. A câștigat primul premiu Oscar în 1960 pentru rolul din BUtterfield 8, iar pe cel de-al doilea l-a primit în 1966 pentru rolul din "Cu-i îi este teamă de Virginia Woolf?". Taylor a creat și propria linie de bijuterii, o colecție de parfumuri și a fost o pionieră în ceea ce privește crearea unui brand din propriul nume. Vedete ca Jennifer Lopez, Paris Hilton sau Britmney Spears i-au călcat pe urme și și-au creat propriile linii de produse ce le poartă numele.

Taylor a fost și una dintre cele mai generoase celebrități, iar o mare parte din averea ei a fost dăruită unui centru ce are ca scop ajutarea persoanelor ce suferă de SIDA. Ea a făcut numeroase donații de-a lungul vieții sale și deși a întâmpinat numeroase probleme de sănătate ea însăși, înainte de a muri ea le-ar fi spus apropiaților săi că este împăcată cu tot ce a trăit și că nu are regrete.

O poți vedea pe frumoasa actriță în celebrul rol din "CLEOPATRA" în noaptea dintre ani, începând cu ora 01:30, pe EUFORIA TV.

Foto: hepta.ro

În articolul

Elizabeth Taylor: două premii Oscar, opt căsnicii, o viață tumultos de frumoasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x