Epilarea zonelor sensibile necesita multa atentie

Publicat pe 29.09.2010 la 12:54 Actualizat pe 29.09.2010 la 14:19

Epilarea zonelor sensibile necesita multa atentie

Daca picioarele si bratele pot fi epilate destul de usor si rapid, ce ne facem cu zonele sensibile?


Fata, axilele si zona inghinala au nevoie de ingrijire speciala pentru ca sunt predispuse la aparitia iritatiilor si inflamarea ganglionilor aflati in apropiere.


In plus, durerea este resimtita mult mai intens in aceste zone. Din aceste motive, trebuie aleasa o varianta de epilare eficienta si fara prea multe efecte nedorite.

Pielea de la subrat se irita foarte usor dupa epilare din cauza transpiratiei

De aceea, trebuie evitata epilarea cu aparatul de ras, care poate fi inlocuita cu crema depilatoare sau cu ceara. Aparatul electric de epilat reprezinta o solutie numai pentru cele care suporta durerea.


Insa dintre toate aceste metode, epilarea cu ceara (rece sau calda) este varianta cea mai buna, pentru ca rezultatele sunt de durata (2-3 saptamâni), firul de par nu creste mai viguros, iar procedura este relativ rapida.


In cazul epilarii cu ceara calda, singura grija este aplicarea acesteia la o temperatura apropiata de cea a corpului pentru a evita riscul arsurii. Totodata, este bine ca 24 de ore dupa aceasta operatiune sa nu se aplice in zona deodorant, parfum, lotiune.


Fie pentru ca substantele toxice sa nu patrunda in organism prin porii din care au fost smulse firele de par, fie pentru a preveni reactiile iritative.

In zona inghinala – mai sensibila decat cea axilara – cea mai comoda este utilizarea cremei depilatoare. Singurul dezavantaj al acestei metode este reaparitia firelor de par dupa numai 4-5 zile. Pentru femeile mai curajoase este mai avantajoasa epilarea cu ceara.

Parul de pe fata
Parul de pe fata, mai ales din zona mustatii, reprezinta o problema pentru multe femei. Pentru indepartarea acestuia este contraindicata folosirea pensetei, fiindca riscul aparitiei iritatiilor la nivelul fetei este foarte mare, iar micile cicatrice ramase pot deveni definitive. Ceara este varianta salvatoare pentru a scapa de mustata, dar procedura trebuie aplicata de o cosmeticiana cu experienta. Cea mai agreabila solutie pentru parul din zona perciunilor este decolorarea, efectuata tot la un salon cosmetic.

Epilarea definitiva
Cea mai eficienta metoda pentru a scapa de parul nedorit din zonele sensibile este epilarea definitiva cu lumina intens pulsata.


Medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica Miko Med explica aceasta metoda: "Unda de lumina este absorbita de radacina firului de par fara sa afecteze pielea. In locul respectiv este resimtita o senzatie de piscatura. Astfel, pot fi epilate atât axilele, zona inghinala, cât si mustata, perciunii, urechea, abdomenul sau zona din jurul mamelonului".


Sunt necesare mai multe sedinte, in functie de locul epilat si stadiul de crestere a firelor de par. De exemplu, pentru zona inghinala se efectueaza 4-5 sedinte.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Epilarea zonelor sensibile necesita multa atentie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x