Fă cunoștință cu lumea lor! Câte tipuri de nunți există în viața unei familii turcești

Publicat pe 26.03.2015 la 13:06 Actualizat pe 18.07.2016 la 17:17

Căsătoria a reprezentat un element social și spiritual important pentru viața umană încă de la apariția sa. Astăzi, în funcție de zona în care se află, tradițiile sunt diferite

Căsătoria a reprezentat un element social și spiritual important pentru viața umană încă de la apariția sa. Astăzi, în funcție de zona în care se află, tradițiile sunt diferite.

În trecut, mariajul între rude, de exemplu între veri, era ceva obișnuit în Turcia. Astăzi, astfel de căsătorii nu se mai practică atât de frecvent datorită impactului urbanizării. Un alt tip cunoscut de mariaj era cel în cazul în care un frate deceda, iar cumnata văduvă se căsătorea cu un alt cumnat văduv sau singur (Levirat). Această căsătorie era încurajată pentru a păstra averea celui decedat în familie.

Un alt tip de mariaj este “taygeldi”. În acest caz, copiii din căsătoriile anterioare ale văduvei, se pot căsătorii. În trecut, în special în mediul rural, bărbații puteau răpi o fată pe care o doreau pentru căsătorie, dar cu care familia nu era de acord. De asemenea, era posibil ca doi tineri să fugă împreună în ciuda părerilor familiei. "Oturakalma” este momentul în care o fată se duce să locuiască în casa bărbatului pe care îl iubește, în ciudat familiei.

Practicat în trecut, “beÅzik kertme” îi promitea spre logodnă pe bebeluși, încă din leagăn. Respingerea acestor tradiții o dată ce ajungeau la vârsta căsătoriei era considerată o lipsă de onoare pentru familie, ducând chiar la lupte sângeroase între cele două familiie. Acest tip de căsătorie este aproape dispărut astăzi.

Iç güveysi” este un tip de căsătorie prin care bărbatul se mută în casa soției. De obicei, în acest caz, soțul nu poate plăti zestrea miresei sau familia miresei nu are un fiu.

Berder” reprezintă un schimb. Cele două familii își căsătoresc fii sau fiicele cu copiii celeilalte. Astfel, cele două familii sunt scutite de plata unei zestre sau datorii, pe motiv că "au ajuns la o înțelegere".

În articolul

Fă cunoștință cu lumea lor! Câte tipuri de nunți există în viața unei familii turcești

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x