Farmacia naturii, in slujba parului

Publicat pe 15.09.2010 la 17:23 Actualizat pe 16.09.2010 la 14:22

Farmacia naturii, in slujba parului

Soarele puternic din timpul verii usuca parul, in ciuda sampoanelor si balsamurilor hidratante pe care le folosim. In acelasi timp, expunerea la razele solare determina cresterea nivelului de androgeni, hormoni sexuali masculini, care se gasesc in cantitate mica si la femei. Un nivel crescut al acestor hormoni poate determina caderea parului atat la barbati, cat si la femei.

Solutia pentru a preveni acest fenomen vine de la mama-natura. Farmacia naturii este bogata in remedii contra caderii parului: de la tinctura de ardei iute, infuzia din frunze de nuc sau coada-calului si pana la uleiurile esentiale de rozmarin, de cedru sau de cimbru.


Tinctura de ardei iute
Tinctura de ardei iute este de departe cea mai eficienta. "Cu aceasta tinctura trebuie sa ne masam radacina parului zilnic. Este recomandata atunci cand caderea parului este cauzata de probleme circulatorii", arata dr Cristina Pavel, medic de familie, cu competenta in apifitoterapie si homeopatie.

Masajul cu tinctura de ardei iute intareste radacina parului si stimuleaza circulatia sangvina la nivelul pielii capului. Totusi, specialistii ne sfatuiesc sa o folosim cu precautie: in doze mari sau aplicata direct pe rani, aceasta tinctura poate fi iritanta. Bun tonic al firului de par este si uleiul de ricin.

Zonele afectate de alopecie trebuie tamponate zilnic cu ulei de ricin. Daca problema nu este foarte grava, uleiul poate fi folosit o data pe saptamana, in momentul in care ne spalam pe cap. Masajul cu ulei se face seara, iar dimineata parul se spala normal. Dr Cristina Pavel ii sfatuieste pe cei care au asemenea probleme sa nu uite de rolul dietei in prevenirea caderii parului. Astfel, dieta trebuie sa contina alimente bogate in vitaminele A, C, E, in seleniu, zinc.

Uleiuri esentiale
Pentru combaterea caderii parului sunt folosite uleiurile volatile de rozmarin, cedru, cimbru, salvie. Cu acestea se maseaza radacina parului seara sau inainte de a ne spala pe cap. Uleiul de cedru intareste firul de par, are proprietati antiseptice si scade secretia de sebum la nivelul pielii capului. Pentru stimularea cresterii parului, in 10 mililitri de ulei de masline se pun cateva picaturi de ulei de cimbru, apoi se maseaza zonele afectate de alopecie.


Citeste jurnalul.ro

Foto: enterfiles.com

În articolul

Farmacia naturii, in slujba parului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x