Fashion Night Out: Indrazneata sau pudica? Toamna, joaca-te cu forme arhitecturale, negru sau fuste creion si alb

Publicat pe 18.10.2012 la 17:21 Actualizat pe 19.10.2012 la 12:17

Tendintele toamnei din afara le-am aflat, dar ce cred designerii romani despre ce ar trebui sa poarte femeile carora prin vene le curge bunul gust si pasiunea pentru moda? Fashion Night Out Bucuresti a fost evenimentul care le-a permis brandurilor romanesti sa isi prezinte propria versiune a sezonului autumnal in moda.

Maria Marinescu, Parlor, Rhea Costa si Fe[Male] au iesit la rampa cu hainele din colectia toamna-iarna 2012/2013. Colectiile au infatisat doua laturi ale femeii moderne, sau daca vreti, doua tipuri de femeie a secolului 21: indrazneata si pudica. Ambele nu par greu de descifrat la prima vedere, dar designerii au reusit prin combinatia de texturi si forme sa dea profunzime caracterului feminin, fiind o placere sa il deconstruiesti si sa-l analizezi in cele mai mici detalii.

Inocenta si pudoare: lame, dantela, broderie, alb, roz prafuit

Maria Marinescu a deschis show-ul de moda cu dantela, lame si paiete, dand tonul garderobei elegante de toamna. designerul a mizat pe rochii feminine din dantela alba, corsete terminate in fuste din satin si lame auriu, accesorizate cu funde supradimensionate. Nu a lipsit nici popularul sort, din paiete sezonul acesta, accesorizat cu pantofi tip loafers. Hainele au fost scoase in evidenta prin volane si gulere atasate bluzelor cu decolteu tip barcuta, foarte in voga anul acesta.

Veronica Zaharia, partea creativa a brandului Parlor, a pornit de la eleganta si energia anilor ’70, era disco, navigand spre siluetele minimaliste, liniare, prezente pe podium in ultimii ani. Rochii lungi, pana in pamant, din lame negru au deschis colectia, urmandu-le pe catwalk costume din catifea, cu guler deconstruit, fuste ample acoperite de tulle negru si bluze tip helanca. Bluzele cu volane au alternat cu rochii stramte pe corp, care scoteau in evidenta silueta. S-a acordat multa atentie detaliilor: decupaje la spate, decolteu patrat sau barcuta. Piesele colectiei au dat senzatia de fluiditate, feminitate fara efort, pentru femeia pudica dar care te mai poate surprinde cu un articol vestimentar semitransparent.

Colectia pret-a-porter pentru toamna Rhea Costa, brandul pentru care creaza Andreea Constantin, a urmat liniei vestimentare pentru mirese Bridelissima lansata acum cateva luni. Piele, dantela, satin – acestea au fost principalele laitmotivuri ale colectiei, dar nu doar in culoarea-vedeta a acestui sezon, negru, ci si in culori neutre cu accente tomnatice.

Incercand sa inlature atmosfera sumbra instalata de creatiile inchise la culoare, Andreea Constantin s-a jucat cu mov, ambra, culoarea untului si alb. Ea a mizat pe fuste din piele moale, gri si alb, combinate cu bluze drapate, cu insertii din dantela, accesorizate cu botine. Si in colectia ei s-au regasit decupajele, rochiile lungi de forma tip sirena, amintind de stilul burgeois. In concluzie, o colectie office-chic, in cea mai mare parte.

Indrazneala si putere: gri petrol, forme arhitecturale, oglinzi, corsete

Atractia serii a fost linia vestimentara Fe[male], Crepuscul. Colectia Mirelei Fraser a fost pe gustul femeilor indraznete, facand trecerea brusca de la inocenta la determinare, putere si senzualitate asumata. De la dantelarie, broderii, nuante de roz prafuit am trecut la fetru, gri petrol, piele, tinte si… oglinzi sparte.

Fe[male] a deschis cu o pelerina futurista, cu gluga inspirata de costumele astronautilor, incitand la reverii SF si lumi postapocaliptice. Linii drepte, siluete androgine si forme arhitecturale – pe aceste ingrediente a mizat Mirela Fraser si nu a dat gres.

Compleuri potrivite siluetelor androgine au fost urmate de corsete geometrice continuate de fuste lejere, pana in pamant. O rochie mini asamblata dintr-un corset devenit body, o fusta acordeon gri petrol, o trena cu captuseala din lame si o geaca cu spatele din tinte si cioburi de sticla reunite au fost cele mai reusite articole vestimentare ale colectiei. Piesa de rezistenta a inchis colectia: o rochie cu bretele, realizata din bucati de oglinda, ce aduceau aminte de un glob disco, terminata cu un print cosmic, imagine fidela a Caii Lactee.

Retineti: asimetrie, decupaje neasteptate, forme arhitecturale, gri petrol si mov pruna.

AUTOR: Mara Pruna

FOTO: Alexandra Stancu

În articolul

Fashion Night Out: Indrazneata sau pudica? Toamna, joaca-te cu forme arhitecturale, negru sau fuste creion si alb

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x