Fire albe? Cum să previi îmbătrânirea prematură a părului

Publicat pe 21.11.2013 la 10:08 Actualizat pe 21.11.2013 la 11:08

Firele albe sunt inevitabile și fac parte din procesul natural de îmbătrânire. Însă când încep să apară când nici nu ai împlinit 30 de ani, problema nu este doar una estetică, ci poate sugera că există anumite probleme de sănătate. Părul albește prematur din motive ereditare, stres, dar și din cauza unui deficit de nutrienți ce reduce producția de melanină.

Deși în cazul în care albirea părului este determinată de genele pe care le-am moștenit, nu putem schimba mare lucru, există alte cauze pe care le putem controla.

Probleme cu glanda tiroidă

Hipertiroidismul sau hipotiroidismul sunt două dintre afecțiunile care duc la îmbătrânirea prematură, iar acest lucru include și apariția firelor albe.

Deficit de vitamine

Vitamine B12 se găsește cu precădere în carne, ouă și lapte. În unele cazuri stomacul nu poate absorbi vitaminele de care corpul are nevoie, iar acest lucru poate fi cauzat de viermi la stomac sau alte boli ce îi afectează funcțiile.

Totodată biotina care se găsește în mazăre, soia, semințe de floarea soarelui și nuci este esențială pentru un păr sănătos. Vitamina A este importantă pentru îmbunătățirea circulației sangvine în scalp, ceea ce face părul mai rezistent.

Fumatul

Se știe deja că fumatul este un obicei nesănătos, ce crește riscul apariției cancerului și duce la îmbătrânirea prematură a tenului, dar și a părului.

O atitudine pozitivă, mai puține fire albe

În primul rând trebuie să reducem nivelul de stres. Deși este unul dintre sfaturile pe care le primim cel mai des, este și poate cel mai dificil lucru de pus în aplicare. Este important să facem pauze la muncă, să ne găsim timp pentru plimbări relaxante, să dormim bine și în general să avem o atitudine optimistă.

Foto: hepta.ro

În articolul

Fire albe? Cum să previi îmbătrânirea prematură a părului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: „Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x