FOTO! Stilul "Lady": elegant, decent si intotdeauna la moda

Publicat pe 22.06.2011 la 17:00 Actualizat pe 22.06.2011 la 17:03

Audrey Hepburn, Jackie Kennedy Onasis, Babe Paley si Printesa Grace de Monaco (Grace Kelly) - patru femei frumoase, preocupate de moda si permanent aflate in lumina blitzurilor sau reflectoarelor. Sunt cele patru zeite eterne ale elegantei clasice, generic denumita "stilul Lady".

Stilul Lady are la origine cateva elemente stilistice pe care le puteti aborda si cu care nu veti gresi niciodata: ceva romantic, ceva country, ceva navy sau ceva din garderoba sotului. Utilizeaza materiale elaborate sau combinatii de materiale care dezvelesc subtil nu expun: dantela, voaluri brodate, straturi de tul, batist, inuri, bumbacuri subtiri, matase.

Culorile sunt din gama neutra (gri, bej, ivoire, bleumarin, marouri), pasteluri, nuantele grele de burgundy, oliv, siena arsa, si nuantele pudrate. Nu sunt utilizate decat ca accent culorile tari si rar galben, corai, portocaliu, violet, ciclam.
2011/06/22//312445-audrey-hepburn-3.jpg
Decenta, dar nu imbatranita prematur: hainele in stilul Lady decente dar nu batranicioase; fustele si rochiile au lungimi pana la genunchi, nu au crapaturi/despicaturi/fante laterale mai mari de o palma, decolteul dezveleste doar cat trebuie, bretelele de la rochii sunt destul de late, umerii deseori acoperiti, niciodata prea scurt.

Machiajul este natural, pentru a sublinia frumusetea naturala, aspectul aratos si ingrijit, parul este strans de obicei la spate in coada sau coc sau tuns elegant. Poate fi prins in funde sau bentite; trebuie sa incercati si baticele si esarfele, palariile neaparat si nu uitati de manusi.

2011/06/22//312446-grace-kelly.jpg
Feminina, dar nu senzuala: ceea ce inseamna ca sunt excluse lucrurile mulate, spatele gol, fustele mini, rochiile fara bretele, transparentele evidente sau decolteurile exagerate. Sunt preferate manaecile 3/4 sau raglan, centurile care subliniazaatalia, panglicile, fundele, gulerele funda sau jabourile, florile, gulerele barcuta , brosele, detaliile subtile si sofisticate, elementele delicate, proaspete, optimiste, naturale.

Gratioasa, dar nu firava: genti mici, structurate cu maner scurt sau plicuri, perle si bijuterii, palarii, baticuri, manusi, esarfe, century, incaltaminte eleganta cu toc mediu sau jos, pantofi cu bareta la spate, cizme clasice sau de calorie.

2011/06/22//312447-jackieo.jpg
Calitatea inaintea designului: materialele, finisajul si grija pentru detaliu au cea mai mare importanta in alegerea unor haine pentru o garderoba in stilul Lady, mai mare chiar decat un design spectaculos. Materiale pretioase: matase, Casmir, catifea, chiffon, organza, bucleuri si tafta , materiale cu finisaje speciale sau extrem de elaborate, realizate manual sau prin metode tehnologice inovatoare.

Cu alte cuvinte Stilul Lady este stilul clasic, elegant, feminin, rafinat, decent, burghez, gratios, armonios.

Foto: www.freespanishcourse.net
Citeste si Revista Felicia!

În articolul

FOTO! Stilul "Lady": elegant, decent si intotdeauna la moda

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x