Frumusetea - obtinuta prin ingrijirea atenta

Publicat pe 10.01.2011 la 14:33 Actualizat pe 10.01.2011 la 23:44

In ziua de astazi exista nenumarate proceduri cosmetice prin care o femeie poate deveni frumoasa. Insa nimic nu poate inlocui acea frumusete care vine din echilibrul dintre sanatate, sport, fericire si atentie fata de propria persoana.

Anual femeile cheltuiesc o mica avere pe cosmetice, creme, masti, vizite la coafor, spa si alte saloane de infrumusetare. Iar toate aceste lucruri ajuta, cu siguranta. O crema eficienta poate atenua urmele trecerii timpului, machiajul poate da stralucire, punand chipul in evidenta, iar masajele cu siguranta previn si trateaza anumite probleme estetice.

Insa frumusetea care nu are nevoie de artificii este cea obtinuta printr-un stil de viata fara excese, caracterizat de respect pentru propria persoana.

1. Sanatatea

Multe probleme estetice: cearcane, celulita, probleme de greutate, acnee sau un par tern si lipsit de stralucire au de a face nu cu lipsa de produse scumpe de ingrijire, ci cu anumite probleme de sanatate care ar fi trebuit prevenite.

Problema este ca in general se trateaza efectele acestor probleme prin mascarea sau atenuarea lor, prin raportarea la ce ne deranjeaza pur si simplu, fara a intelege corpul ca pe un intreg, in care fiecare organ este in legatura cu altul.

De aceea, pentru a trata o problema ca acneea de exemplu, ar trebui cautat motivul pentru care a aparut aceasta eruptie a tenului, problema de sanatate care trebuie tratata si nu doar aplicarea unor cosmetice care sa vindece temporar tenul.

Este destul de usor de observat ca persoanele sanatate, care sunt in forma maxima, au un ten luminos, o privire clara si un corp armonios.

2. O stare sufleteasca buna

Fericirea poate schimba intr-adevar modul in care aratam si ne poate face sa radiem prin toti porii. Insa a nu se intelege ca daca nu exista motive de pleznesti de fericire, vei arata rau. Secretul este sa fii o persoana senina, echilibrata, ce face fata stresului si priveste viata cu optimism. Nu te incrunta ori de cate ori nu iti convine ceva, nu te lasa prada furiei si nu face ca problemele tale sa para mai mari decat sunt.

Toate starile negative, insomniile, reprizele de plans si cele in care mimica ta tradeaza o stare interioara zbuciumata lasa urme si pe chipul tau. Este important sa stii sa cauti bucurii in lucurile marunte, sa traiesti viata in mod frumos, apreciind ceea ce ti se ofera, iar multumirea interioara va avea efecte pozitive si asupra modului in care arati.

3. Atentia fata de propria persoana

Nu spune nimeni sa devii narcisista si sa te pui mereu pe primul loc. De multe ori poate nici nu ai timp sa faci acest lucru. Insa respectul fata de tine este ceea ce te va ajuta sa castigi si respectul si aprecierea celor din jur. Ai grija sa dormi suficient! Privarea de somn afecteaza modul in care functionezi, dai randament la munca si in societate. Pretuieste-ti timpul si acorda-i corpului tau momentele de odihna si relaxare de carev are nevoie. Nu alterna momentele de leneveala totala cu cele in care muncesti pana la extenuare.

De cele mai multe ori, noptile pierdute si zilele in care ai fost suprasolicitate nu pot fi recuperate pe deplin. Din contra, dupa o perioada indelungata de stres si oboseala, cand vei incerca sa te odihnesti, e posibil sa te imbolnavesti, pentru ca organismul pune in sfarsit frana si incepe sa se repare, sa lupte cu tot ce l-a afectat in acea perioada.

Totodata, fii atenta ca alimentatia ta sa fie una sanatoasa, bazata pe alimente cat mai putin procesate, conservate. Suntem masinarii vii care functionam prin ceea ce consumam, iar atata timp cat ne asiguram ca masina noastra de exemplu sa aiba parte de benzina si ulei de calitate pentru a nu se strica, ar trebui sa acordam o atentie si mai mare lucrurilor care ajung sa ne alimenteze pe noi insine.

Foto: stumbleupon.com

În articolul

Frumusetea - obtinuta prin ingrijirea atenta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x