Frumusetea picioarelor, redata prin metoda IPL
Publicat pe 15.01.2011 la 15:40 Actualizat pe 15.01.2011 la 15:44
Dana Sota explica cititoarelor site-ului sau in ce consta tratamentul IPL (intense pulsed light) impotriva inesteticelor venectazii: acestea sunt acele vase fine de sange, rosii-violet, extrem de inestetice, care de obicei sunt vizibile mai ales pe picioare; din pacate ele sunt mostenite genetic, dar le puteam agrava si noi prin obiceiuri nesanatoase de viata si alimentatie (sedentarism, fumat, stat mult in picioare, fluctuatii mari de greutate, macaruri grase, foarte iuti, etc).
"Eu ma confrunt cu aceasta problema de foarte tanara, deci nu pot sa dau vina nici pe greutate, nici pe stil de viata, ci doar pe gene. Foarte adevarat ca problema s-a agravat dupa ce am ramas insarcinata si am "luat" peste 25 de kg, care, evident, au fost sustinute cu greu de coloana si de picioare", explica Dana Sota.
Am inceput sa caut remedii si tratamente de peste 10 ani, am incercat laserul (care nu era cel potrivit acestei afectiuni, dar medicii din Ro nu stiau foarte clar cum sta treaba) fara rezultat, doar ca am pierdut mult timp si bani, plus discomfortul, sau mai bine zis durerea.
Apoi cochetam cu scleroterapia, dar am auzit pareri pro si contra...cum ca in locul vinisoarelor rosii vor ramane unele albe, ca trebuie sa porti ciorapi medicinali cu peste 100 deni 2-3 saptamani dupa procedura, iar ca tratamentul in sine e foarte dureros....si nu m-am incumetat sa incerc.
Am ajuns la IPL (intense pulsed light), se pare un tratament eficient si fara disconfort prea mare, care se poate realiza atat pe picioare cat si pe fata, pentru cuperoza. IPL este un aparat care, cu ajutorul unei lampi, emite o lumina cu o lungime de unda optima pentru a coagula vasele sparte.
Lumina e absorbita in piele de culoarea inchisa a vaselor de sange, de aceea cand incepi un astfel de tratament trebuie sa fii epilata si sa nu mai fii bronzata, astfel incat contrastul sa fie cat mai mare. Odata coagulate si distruse, vasele se resorb iar pielea isi revine la normal.
In timpul procedurii mi s-au dat ochelari de protectie, zonele pe care urma sa se lucreze au fost acoperite cu un gel, iar senzatia este de ciupitura/arsura care dureaza insa o fractiune de secunda. Dupa ce s-a trecut cu IPL-ul peste tot, mi s-au aplicat saculeti cu gheata peste toate zonele, apoi o crema de refacere a pielii.
Pielea in mod normal nu are de suferit, pot aparea usoare leziuni care dispar insa in cateva ore/zile. La mine nu a fost cazul, nu am avut nici un semn. Pentru ca rezultatele sa se vada si pielea sa isi imbunatatesca semnificativ aspectul, este nevoie de 2-3 sedinte, facute la interval de 3-4 saptamani.
Dupa tratament, nu ai voie sa mergi la plaja minim o luna de zile (de aceea tratamentul se face iarna) iar daca procedura a fost efectuata la nivelul fetei, SPFul 30 este obligatoriu de aplicat zilnic. Este benefic purtatul ciorapilor grosi (dar nu obligatoriu) si e de evitat sportul in forta, masajul sauna, pentru o saptamana, doua.
Deocamdata am fost la primul tratament, astazi. La inceputul lui februarie voi merge la cel de-al doilea, si o sa va spun apoi impresiile finale. Pana atunci puteti afla mai multe de pe site-ul dr. Pop www.e-dermatologie.ro .
Citeste si danasota.com
Foto: ultimatefemales.co.uk