GALERIE FOTO! Ea, boema, el, retro-rock - femeia si barbatul H&M in primavara 2013

Publicat pe 23.11.2012 la 21:28 Actualizat pe 24.11.2012 la 10:47

Dupa o scurta privire aruncata tinutelor pregatite in showroom-ul H&M, un lucru va pot spune: nu sunt pentru toata lumea. Cu fiecare sezon, brandul incearca sa devieze cat mai mult de la drumul trasat de primii fani H&M: simplu, confortabil, cu preturi bune pentru materiale foarte bune.

Acum ca a convins si pe piata din Romania ca lucrurile stau asa, H&M incearca sa se diferentieze de competitori. Asa se explica, partial, colaborarile de succes cu Versace, Marni, Anna dello Russo si Maison Martin Margiela (pentru a-i numara doar pe cei mai recenti) - brandul a vrut sa se asocieze cu designeri cu viziune, care sa coboara din turnul lor de fildes pentru muritori. Cu alte cuvinte, au vrut sa creeze tinute unicat, pentru mase.

Primavara viitoare, brandul se adreseaza femeilor care indraznesc sa faca combinatii neconventionale cand vine vorba de imbracaminte, femeilor cu spirit liber, boeme. Barbatilor cu un simt al ironiei fin le pregatesc costume elegante si moderne, pastrand totusi aerul anilor '50 - acel farmec retro.

Femei: boema din copilarie, boema cu spirit de luptatoare, boema cu inclinatii hippie

Femeile visatoare, feminine, care tanjesc dupa picnicurile in parc si plimbarile calare prin munti, se vor simti ca in rai printre aceste haine. Directia generala este de relaxare; visuri de dimineti pierdute cu o revista in fata si cafeaua cu frisca langa, si dup-amiezi petrecute in salvari confortabili, pe un sezlong, afara.

Totusi, hainele nu vor imbraca doar o femeie ci trei.

Pe de o parte, avem boema copilaroasa, care va adora tricourile cu print ananas, gecile din piele gofrata de culoarea untului, rochiile vaporoase si puloverele cu paspoaluri aplicate. Cu putin noroc, va prinde una din piesele cele mai cool ale liniei: hanoracul tricotat, in nuante de verde degrade, fara maneci dar cu trena.

Apoi, avem boema scoasa parca din filmele western, luptatoarea la bratul unui cowboy, strabatand desertul cu pistolul la brau. Ei, designerii brandului i-au "rezervat" camasile olive in degrade, cu tinte, dintr-un bumbac fin si matasos, gecile si fustele de piele, cu aspect de basorelief, cizmele de cowboy cu pietre turcoaz sau colierul tip cravata. Tinutele pot fi accesorizate cu un sac din piele intoarsa, cu franjuri din acelasi material - piesa de top a liniei.

Nu in ultimul rand, boemei hippie nu poate sa ii lipseaca din garderoba jacheta realizata din petice de brocart, fusta mini din canafuri in nuanta Hot Spanish Red sau fusta lunga din franjuri ivoire, stil flapper. Accesorii: cercei din canafuri si sandale cu platforme. V-ati temut ca s-au demodat? Nici vorba!

Barbati: Cavalerii anilor '50 si motociclistii rebeli

Barbatii experimenteaza wink in primavara 2013. De data aceasta, o fac in domeniul vestimentar. La ei e putin mai greu, daca se incapataneaza sa fie la moda, ca si tine. Mai ales daca sunt fanii acestui brand. Vor trebui sa isi faca loc in garderoba, aruncand articolele din fas, blugii, bluzele stramte pe corp si adidasii.

Costumele din vremea lui tata vin din nou in forta. Nu exact la fel, nu va puneti iubitii sa-si lase parintii in pielea goala. Croiala sacourilor este mult mai moderna, cu guler deconstruit, desi betelia pantalonilor aminteste de cavalerii anilor '50. Un look retro, continuat in imprimeul geometric ales pentru camasi, gulerele colorate din material gros, palariile Fedora.

Cele mai cool piese, in viziunea noastra: pantofii din fire multicolore, pantalonii scurti portocalii din in si camasa albastru electric din poliester.

Barbatilor rebeli le vor fugi ochii la jachete din piele, tip biker, combinate cu tricouri in nuante inchise si accente argintii.

Celelalte branduri de succes din Romania - Mango, Zara, Stradivarius - isi vor anunta primele look-uri de primavara saptamanile urmatoare.

Colectiile de primavara intra in magazine incepand cu sfarsitul anului curent sau incepand cu luna ianuarie a anului viitor. Asa, veti avea timp sa va faceti o idee despre ce se poarta si sa va pregatiti lista de cumparaturi. Starurile care s-au alaturat recent brandurilor enumerate sunt: Miranda Kerr (Mango), Freja Beja Erichsen (Zara) si Leigh Lezark (Stradivarius).

foto: H&M, Alexandra Stancu

text: Mara Pruna

În articolul

GALERIE FOTO! Ea, boema, el, retro-rock - femeia si barbatul H&M in primavara 2013

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x