Hidrateaza-te cu o baie relaxanta!

Publicat pe 14.09.2010 la 13:54 Actualizat pe 14.09.2010 la 15:37

Hidrateaza-te cu o baie relaxanta!

Orice baie fierbinte este relaxanta, iar la sfarsitul unei zile de munca este mai mult decat binevenita. Putem face insa mai mult pentru sanatatea noastra doar adaugand in apa uleiuri aromate, plante uscate sau sare. Dr Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul de Sanatate Clar Med, ne spune ce probleme putem trata cu o baie rela­xanta.

Hidratare

Iarna, pielea este mai aspra, iar cateva picaturi de uleiuri aromate ne hidrateaza si in acelasi timp ne relaxea­za. Pentru pielea foarte uscata sunt recomandate uleiul de lavanda, de portocal, rozmarin sau trandafir. Putem folosi chiar cateva linguri de ulei de masline, care are acelasi efect hidratant. Busuiocul adaugat in apa de baie exfoliaza si revigoreaza pielea, de aceea este recomandat cu predilectie in acest sezon.

Pentru hidratare se poate folosi de asemenea bicarbonat, amestecat cu galbenele, cate 50 de grame din fiecare. Daca din contra, pielea este grasa, excesul de sebum se poate indeparta adaugand sare de bucatarie in apa fierbinte. Sarea este recomandata si in afectiuni reumatismale sau in raceli.

Dr Cristina Balanescu ne recomanda cateva plante cu efect relaxant: busuiocul, acele de brad, ienuparul si lamaia. Se face un amestec cu cate 50 de grame din fiecare planta la o cada cu apa. Un amestec de flori de lavanda si busuioc este benefic persoanelor care se simt foarte obosite si care nu dorm bine. Aceasta baie este nu doar relaxanta, ci si usor sedativa, datorita lavandei din amestec. La o baie se foloseste un manunchi de plante.

Femeilor aflate la menopauza le este recomandat un amestec de busuioc, cimbru, lavanda si coada calului, fiindca are o actiune directa asupra glandelor sudoripare si amelioreaza treptat bufeurile. Baile se fac de doua-trei ori pe saptamana, vreme de cateva luni, precizeaza dr Cristina Balanescu.

Contraindicatii

Din pacate, nu oricine poate face aceste bai. Persoanelor hipertensive si cardiace nu le sunt indicate baile fierbinti, cele cu sare sau cele puternic aromate. Persoanele cu probleme digestive, cu o vezica biliara spastica sau cu ulcer au interdictie la baile aromate, iar cele cu probleme renale nu vor face bai de sare, dar se pot bucura de baile cu coada calului si bicarbonat.

Citeste jurnalul.ro

Foto: bathyme.co.uk

În articolul

Hidrateaza-te cu o baie relaxanta!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x