Machiajul potrivit pentru o zi la sala de fitness

Publicat pe 22.09.2012 la 14:11 Actualizat pe 22.09.2012 la 14:38

Majoritatea nu iti recomanda machiajul cand mergi la sala, iar motivele sunt lesne de inteles: transpiri, fondul de ten curge, mascara se intinde iar restul produselor de machiaj nu isi au locul cand faci miscare. Totusi, daca vrei sa ii atragi atentia cuiva special wink sau daca nu vrei sa ramai in urma rivalelor tale in forma, ai la indemana cateva produse de machiaj speciale.

1. Fond de ten fara ulei

Daca insisti sa aplici fond de ten pe fata inainte de a merge la sala alege unul fara ulei. Astfel pielea ta va respira; in caz contrar, transpiratia va ramane sub machiaj, facandu-l sa se intinda. Mai rau, te poti trezi seara cu un cos sau puncte negre.

2. Lotiune de fata usoara

Hidratarea este foarte importanta in timpul unei sesiuni de efort fizic, pentru ca in urma sa, se pierde multa apa. Dermatologii americani spun ca persoanele predispuse la infectii nu trebuie sa foloseasca produse uleioase pe ten, pentru ca astfel, doar pregatesc terenul pentru cosuri, puncte negre si puncte albe.

In schimb, ei recomanda lotiuni usoare pentru fata, pe baza de apa, cu extract din arbore de ceai.

3. Balsam hidratant cu pigmenti

Daca ai un ten frumos, foloseste un balsam care acopera un pic eventualele imperfectiuni. Balsamul cu pigmenti este preferabil unui fond de ten foarte pigmentat, care blocheaza porii.

4. Blush rezistent la apa

Ca sa dai obrajilor tai putina culoare (nu foarte multa, avand in vedere ca oricum se vor inrosi de la efort), alege un blush pudra, pe baza de oxid de zinc si dioxid de titaniu. Aceste ingrediente fac produsul rezistent la apa si te protejeaza impotriva razelor ultraviolete.

5. Lotiune solara cu pigmenti (daca te antrenezi in aer liber)

Daca te antrenezi in aer liber, opteaza pentru o lotiune cu SPF si pigmenti in locul fondului de ten. Cam toate produsele de acest fel ofera protectie solara, hidrateaza tenul si acopera imperfectiunile.

6. Concealer cu acid salicilic

Daca ti-a iesit un cos sau ai probleme cu roseata, alege un concealer cu acid salicilic. In acest fel, vei putea sa si vindeci zonele-problema, nu numai sa le acoperi.

7. Spray pentru finisat machiajul

Un spray pentru finisat machiajul este esential inainte si dupa ora de fitness. Aceste tipuri de spray iti mentin machiajul pe o durata mai lunga de timp, te racoresc dupa sport si rehidrateaza tenul dupa workout.

8. Mascara rezistent la apa

O mascara rezistenta la apa este un MUST cand mergi la sala. Inevitabil, vei transpira deci cu siguranta, rimelul tau se va intinde daca nu folosesti o formula rezistenta la apa.

9. Ruj usor

Cand mergi la sala, ai vrea sa ai buzele putin inrosite, dar nu foarte mult. Poti opta pentru un gloss usor, fara pigmenti in exces, care sa le dea o nuanta.

10. Servetele demachiante

Ca sa iti asiguri un ten perfect si a doua zi, sterge-ti chipul cu servetele antibacteriene dupa workout. Este cea mai buna metoda pentru a indeparta rapid praful, transpiratia si bacteriile care, altfel, s-ar instala in pori. Alege o gama de servetele cu acid salicilic.

sursa foto: hepta.ro

În articolul

Machiajul potrivit pentru o zi la sala de fitness

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x