Machiajul rezistent la canicula

Publicat pe 02.08.2010 la 08:01

Machiaj rezistent la canicula. Pare greu de crezut, dar se poate. Trebuie doar sa alegem produsele adecvate si sa le folosim corespunzator. Viviana Iordache, medic primar dermatolog la centrul medical Miko Med, vine in ajutorul nostru cu cateva sfaturi.

RIMEL REZISTENT LA APA SI FARD DE PLEOAPE CREMA


"In primul rand, din cauza caldurii, baza de machiaj se poate fluidiza sau poate pata tenul. Aceste incidente neplacute si inestetice pot fi evitate prin inlocuirea fondului de ten lichid cu unul pudra.

Se asigura astfel acoperirea de care este nevoie, iar pielea nu va fi incarcatasi va putea respira in continuare." Este primul sfat pe care specialistul nostru considera ca trebuie sa il respectam.



In ceea ce priveste rimelul, trebuie sa alegem unul rezistent la apa. Sunt indicate formulele care nu incarca genele. Nici alegerea fardurilor de pleoape nu este de neglijat. In acest sens, fardurile de pleoape crema reprezinta alegerea cea mai buna.


Pe langa piele, si buzele pot fi foarte afectate de soare. In cazul lor, ingrijirea adecvata echivaleaza cu menţinerea hidratarii. Prin urmare, inainte de aplicarea rujului este indicat sa se aplice un strat subţire de fond de ten. Se impiedica astfel intinderea sau strangerea rujului pe buze. Si nuanţa este foarte importanta.


"Se vor alege tonuri apropiate in culoarea naturala a pielii. Se poate utiliza si balsam, si luciu de buze care sunt bogate in vitaminele C si A", precizeaza medicul Viviana Iordache.


Produsele cosmetice rezistente la apa conţin un ulei pe baza de silicon care le ajuta sa se fixeze foarte bine pe piele. Inconvenientul este ca stergerea lor poate produce iritaţii. Pentru a nu ajunge in aceasta situaţie neplacuta, este recomandata utilizarea unor demachiante speciale, capabile sa inlature nu numai machiajul, ci si sebumul.


Specialistul nostru nu recomanda un machiaj rezistent la apa realizat frecvent, ci numai la ocazii speciale. Totodata, medicul Viviana Iordache ne recomanda ca, atunci cand mergem la plaja sau la strand, sa nu combinam produsele de machiaj cu cremele fotoprotectoare. Cremele fotoprotectoare nu pot sa inlocuiasca o buna baza de machiaj.


Daca peste crema fotoprotectoare adaugam si fond de ten sau pudra, riscul apariţiei cosurilor creste direct proporţional cu densitatea stratului de cosmetice de pe piele."


In zilele caniculare, nu sunt deloc indicate cosmeticele care au menţionat pe ambalaj foarte multe ore de rezistenţa. Ca sa ramana pe faţa 12-16 ore, aceste produse conţin agenţi care patrund in straturile superficiale ale pielii, producand sufocarea porilor. Prin urmare, cosurile, porii deschisi nu vor intarzia sa apara, mai ales in cazul persoanelor cu ten gras.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: flickr.com

În articolul

Machiajul rezistent la canicula

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x