Masajul care spune adio durerilor

Publicat pe 03.11.2010 la 15:46

Masajul care spune adio durerilor

Detensionarea organismului si asa-zisa "eliberare" de stres sunt doar cateva dintre efectele masajului mainilor si al picioarelor.

Beneficiile unui masaj bine facut, intr-o ambianta placuta si relaxanta, sunt nenumarate: de la alungarea durerilor pana la reglarea activitatii organelor corpului si stimularea imunitatii.

Un studiu publicat recent in revista americana Pain Management Nursing a aratat ca un masaj de 20 de minute al mainilor si al picioarelor reduce intensitatea durerilor.

Care este secretul?
Cercetatorii americani care au realizat studiul sustin ca, atunci cand masam zona dureroasa, impiedicam ca mesajul durerii sa ajunga la creier. Astfel, senzatia de durere este inlocuita cu cea de relaxare pe care ne-o confera masajul.

In plus, masajul favorizeaza eliberarea in corp a unei cantitati mari de endorfine, analgezicele naturale ale organismului. Masajul membrelor este cu atat mai eficient in echilibrarea activitatii organismului, cu cat si pe maini si pe picioare exista puncte care corespund tuturor organelor corpului.

In afara de indepartarea senzatiei de picioare grele si dureroase, masajul membrelor inferioare poate sa previna sau chiar sa ajute la tratarea unor afectiuni cronice.

Astfel, masand degetele picioarelor actionam asupra sinusurilor, presiunea aplicata pe zona de sub degete stimuleaza activitatea pulmonara, iar problemele cu stomacul dispar daca masam zona scobiturii din talpa.

Cat priveste masajul mainilor, acesta consta in aplicarea tehnicilor de masaj pe brate, apoi pe antebrate si in final se efectueaza presiuni pe anumite puncte ale palmei, arata dr Georgiana Tache, seful Sectiei de Recuperare Medicala de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Acest tip de masaj este recunoscut in special pentru calmarea durerilor cauzate de bolile reumatismale.

Varice
"Masajul membrelor inferioare trebuie sa inceapa de la nivelul varfurilor degetelor inspre calcaie, apoi spre glezne, gambe, se trece de genunchi si se ajunge in zona coapselor si a feselor", arata dr Georgiana Tache. Daca este realizat cu blandete si se efectueaza pe circuitul veno-limfatic, masajul previne aparitia varicelor si chiar a tromboflebitei.

Citeste jurnalul.ro
Foto: fr.wellnesshotels-suedtirol.net

În articolul

Masajul care spune adio durerilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x