Masti cu ou si ulei de masline pentru par

Publicat pe 26.08.2010 la 16:25 Actualizat pe 26.08.2010 la 18:16

Masti cu ou si ulei de masline pentru par

Sampon. Inainte de orice, parul trebuie sa fie curat. Si pentru ca parul difera de la persoana la persoana, inclusiv samponul trebuie sa se adapteze necesitatilor acestuia. Neadaptarea samponului nu face decat sa accentueze problemele sau sa faca posibila aparitia altora.

Astfel, specialistul nostru va sugereaza sa cititi cu mare atentie eticheta. Din fericire, in comert exista sampoane pentru par vopsit, degradat, gras, uscat.



Potrivit Cristinei Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare la Centrul Medical Clar Med, o alternativa la sampoanele din comert o reprezinta sampoanele pe baza de plante. Astfel, sampoanele pe baza de urzica sunt recomandate pentru parul care cade, dar si impotriva matretii. Pentru parul gras, incercati sampoanele pe baza de lamaie. Pentru parul uscat sau deteriorat sunt ideale sampoanele pe baza de tei.



Recomandare: Atentie la frecventa spalarii! Pentru ca parul gras se ingrasa foarte repede, totusi nu e indicat sa-l spalam in fiecare zi, pentru ca glandele secreta astfel mai mult sebum. Parul normal se poate spala o data sau de doua ori pe saptamana.



Contraindicate: Evitati sampoanele cu parabeni si conservanti.



Balsam
Pentru ca are un efect regenerator si nutritiv, balsamul prelungeste efectul samponului. Totodata, componenetele acestuia au proprietatea de a reface rapid structura degradata a firului de par, de a-l face mai suplu, ceea ce permite periajul usor. Ca si in cazul samponului, trebuie sa citesti cu mare atentie eticheta inainte de a cumpara produsul! Specialistul nostru te sfatuieste sa alegi balsamul astfel: cu efect de volum pentru parul fin, protector pentru parul vopsit, stralucitor pentru parul tern, hidratant pentru parul uscat si degradat.



Balsamul se aplica pe parul proaspat spalat. "Nu uscat!", atrage atentia specialistul nostru. Se maseaza usor varfurile parului cu o cantitate mica de balsam si se lasa cateva minute sa actioneze.



Dupa aplicarea balsamului, parul trebuie clatit bine, pentru ca resturile ramase incarca firul de par, acesta devenind tern si lipsit de stralucire.



Recomandare: Balsamul se foloseste ori de cate ori cere parul tau. Astfel, pentru un par neted nu se aplica la fiecare spalare, in schimb pentru parul uscat si degradat se foloseste la fiecare spalare.



Masca hidratanta. Nu mai e un secret ca, indiferent de tipul parului, acesta are nevoie de hidratare. Nimic mai simplu: apelati la mastile hidratante! Doctorul Cristina Balanescu vindica masca de galbenus de ou potrivita tuturor tipurilor de par. Galbenusul de ou se aplica la radacina firului de par - in cazul in care parul este lung se fac carari si se lasa o jumatate de ora, apoi parul se clateste. Pentru parul uscat si degradat, eficienta este masca preparata dintr-un galbenus de ou cu smantana. De asemenea, galbenusul de ou se poate asocia cu uleiul de masline.



Apa rece!
Atentie la cantitatea de sampon pe care o aplici! In exces, samponul afecteaza firul de par sau pielea capului. In prima etapa, se aplica o cantitate mai mare de sampon masand bine scalpul. Dupa ce se clateste, se mai aplica o cantitate foarte mica de sampon, pentru a realiza curatarea in profunzime. Clatirea este foarte importanta, fiind nevoie de apa din belsug pentru a indeparta tot samponul si toate impuritatile. Pentru un plus de stralucire se recomanda ca ultimul jet sa fie cu apa rece.

Citeste jurnalul.ro

Foto: zipitclean.com

În articolul

Masti cu ou si ulei de masline pentru par

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x