Moda mini, pentru picioare fara celulita

Publicat pe 19.08.2010 la 16:25

Moda mini, pentru picioare fara celulita

Designerii vestimentari au decretat: in acest sezon se poarta mini! Daca vreti sa fiti in pas cu moda, dar fustele mini nu va avantajeaza pentru ca picioarele sunt departe de a fi perfecte, este cazul sa luati masuri.

Cea mai mare problema a doamnelor si domnisoarelor este celulita localizata pe picioare. Chiar daca lupta cu celulita nu este deloc usoara, nu trebuie sa disperati. Avem la dispozitie o multitudine de tratamente: masaj anticelulitic, creme speciale, impachetari cu diferite substante sau, daca bugetul ne permite, proceduri mai complexe, disponibile in clinicile de lux, cum sunt cele care combina radiofrecventa, infrarosul si vacuumul.

O alta optiune ar fi mezoterapia, care consta in microinjectari subcutanate cu substante care dizolva tesutul adipos si redau fermitatea pielii. Din pacate, majoritatea femeilor incearca la intâmplare diverse tratamente, fara a cere sfatul unui dermatolog. Tratamentul trebuie intotdeauna adaptat cauzei de aparitie a celulitei si numai un specialist o poate determina. Astfel, celulita provocata de o insuficienta venoasa ori limfatica nu trebuie tratata cu creme pe baza de cofeina sau prin proceduri “la cald”. Ele nu doar ca nu trateaza problema, dar pot sparge vasele capilare.

Celulita cu cauze genetice se trateaza cel mai greu. Tratamentele sunt de lunga durata si trebuie asociate cu o dieta sanatoasa si cu exercitii fizice. Contraceptivele orale pot fi o alta cauza de aparitie a celulitei. In aceste cazuri, nu masajul si cremele sunt solutia, ci schimbarea pilulelor sau renuntarea la ele. Atentie! Nici un tratament anticelulitic nu are rezultate vizibile mai devreme de sase-sapte saptamâni, asa incât trebuie sa il incepeti de acum pentru a arata bine când vremea va fi potrivita pentru fuste mini.



Capilare sparte
Petele albastre-vinetii, aparute ca urmare a spargerii capilarelor, sunt inestetice. Singurul tratament cu adevarat eficient, dar si costisitor, in aceste cazuri este laserul. Venele varicoase, care apar mai frecvent pe zona posterioara a gambelor, in spatele genunchiului sau pe partea interna a picioarelor, sunt inca un motiv pentru care multe femei evita moda mini. Varicele, spre deosebire de capilarele sparte, nu sunt doar inestetice. Ele pot provoca senzatie de greutate in picioare, prurit, durere, crampe, edem. Netratate, varicele pot fi la originea unor complicatii, precum ulcerul varicos, ruptura acestora cu hemoragie sau tromboflebita. Pentru extirparea varicelor se recurge la proceduri microchirurgicale, la scleroterapie (injectarea unor substante care sclerozeaza vena dilatata) sau la terapia cu laser.



Cerinte
Fustele mini sunt sexy, practice, dar pentru picioare frumoase. Sansa noastra este ca avem solutii mai mult sau mai putin invazive si costisitoare pentru celulita, capilare sparte sau vergeturi. Totusi, nu incercati sa tineti pasul cu moda daca o astfel de tinuta nu va avantajeaza.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Moda mini, pentru picioare fara celulita

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x