(P) 3 modele de masinute cu pedale pentru copii

Publicat pe 24.09.2021 la 06:23 Actualizat pe 24.09.2021 la 13:20

Specialistii ne invata ca miscarea in aer liber este esentiala pentru sanatatea organismului si este cu atat mai importanta atunci cand este vorba despre copii. In prezent, insa, atentia celor mici tinde sa fie acaparata mai degraba de tehnologia care guverneaza viata celor mari. Utila in contexte educative, aceasta poate deveni sursa de probleme daca timpul petrecut de cei mici in fata ecranelor nu este atent verificat.

Copiii au nevoie de supraveghere si de oportunitati de joaca prin intermediul carora sa-si dezvolte imaginatia si sa interactioneze constructiv cu mediul din jur. Activitatile in aer liber pot reprezenta raspunsul in fata acestor necesitati si sunt perfecte pentru orice varsta. Utilizati, de exemplu, un mijloc de transport extrem de iubit, astfel incat aventura sa fie deplina – masinute cu pedale pentru copii. Daca nu stiti exact ce sa alegeti, randurile de mai jos va prezinta detaliile necesare.

Masinuta de impins – pentru varste mici

Descoperirea jucariei care trezeste interesul unui copil trebuie sa corespunda unor criterii de baza: varsta, greutatea, abilitatile, preferintele. In cazul in care cel mic a implinit deja un an si jumatate, iar greutatea sa este pana in 20 kg, o masinuta de impins ar putea fi alegerea optima. Avantajele unui model dotat cu protectie solara, de exemplu, sunt demne de luat in considerare:

Daca socotim si faptul ca aceste masinute imita modele de marca din lumea auto a celor mari, alegerea poate deveni ulterior jucaria preferata a destinatarului si a familiei sale.

Masinute individuale – pentru dezvoltarea increderii in sine

Atunci cand decideti asupra unui tip de masinuta cu pedale pentru un copil cu varsta mai mare de 3 ani, trebuie sa tineti cont de faptul ca este necesar sa cunoasteti inclusiv greutatea destinatarului. Multe dintre aceste modele indica in mod clar capacitatea maxima ce trebuie sa fie respectata pentru a evita fie deteriorarea masinutei, fie ranirea copilului. Respectand indicatiile producatorului, cel mic se va putea distra in voie exersand deplasarea pe rotile actionate de pedale.

Copiii cu varsta incadrabila in intervalul 4-12 ani pot beneficia de unele modele extrem de ofertante, prin intermediul carora isi vor dezvolta spiritul de independenta si increderea in sine. Usor de condus, cu scaun ajustabil, anvelope silentioase si frana de mana, asemenea masinute reprezinta optiunea perfecta pentru un copil modern.

Masinute utilitare – pentru distractia de a transporta obiecte

Aceasta categorie contine modele extrem de atractive pentru cei mici, cu atat mai mult daca este vorba despre destinatari cu spirit intreprinzator. Mai exact, exista masinute cu pedale construite dupa modelul anumitor utilaje folosite de adulti, precum stivuitorul cu furca sau tractorasul cu remorca.

Avantajul enorm in cazul utilizarii acestor modele de masinute utilitare cu pedale este acela ca cei mici invata sa devina responsabili intr-un mod distractiv. Practic, angajandu-se sa conduca in mod corect, cu intentia de a muta obiecte, copiii sunt nevoiti sa manevreze cu grija „utilajele”, pentru a-si proteja inclusiv incarcatura. Cu atentia sporita la volan si pe „marfa” transportata, cu grija la traseu si la propriile miscari, copiii isi dezvolta astfel atentia, echilibrul, dexteritatea, spiritul responsabilitatii.

In concluzie, o masinuta cu pedale poate fi un cadou pe cat de interesant, pe atat de util. Ca majoritatea jucariilor moderne, aceste elemente au darul de a respecta si sustine, in mod inspirat, dorinta celor mici pentru explorare, precum si nevoia lor de independenta – elemente esentiale in dezvoltarea copiilor.

În articolul

(P) 3 modele de masinute cu pedale pentru copii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x