(P) 5 sfaturi inteligente pentru o baie modernă de dimensiuni mici

Publicat pe 17.08.2021 la 07:32 Actualizat pe 17.08.2021 la 15:38

Amenajarea băilor de dimensiuni mici poate fi într-adevăr o provocare. Având în vedere că petrecem destul de mult timp în această încăpere, este necesar să avem la dispoziție suficient spațiu pentru o varietate de acțiuni.

Unele dintre cele mai frecvente provocări ale unei băi mici includ:

  • Permiterea unui spațiu adecvat pentru duș (cu atât mai mult dacă este dotat cu ușă batantă ce are nevoie de spațiu pentru a se deschide)
  • Spațiu suficient pentru depozitarea prosoapelor și altor obiecte necesare activităților din baie
  • Poziționarea strategică a lavoarului și vasului WC, astfel încât să nu împiedice trecerea

Așadar, dacă ești în curs de amenajare a unei noi băi de dimensiuni mici îți prezentăm mai jos câteva trucuri pentru ca acest spațiu să arate și să se simtă mai primitor, spațios și elegant:

Alege culori deschise și calme

Este cunoscut faptul că nuanțele soft și neutre precum alb, bej, gri și crem creează iluzia unui spațiu mai mare. Asta nu înseamnă însă că nu poți adăuga o pată de culoare - atât timp cât schema de culori dominantă este neutră.

Sugestia noastră? O paletă de culori deschise pentru plăcile ceramice și câteva tonuri atrăgătoare sub formă de accesorii și decorațiuni - acestea vor atrage atenția, făcând baia un loc mai cozy și primitor.

Alege obiecte sanitare suspendate

O baie de dimensiuni reduse este mult mai frumos pusă în evidență de elemente suspendate. Spațiul vizual suplimentar va face ca baia să pară mai mare. În plus, te poți folosi de spațiul de jos rămas liber. Spre exemplu, în zona de sub lavoar poți adăuga un coș cu accesorii și obiecte mici.

De asemenea, atât vasele WC, cât și lavoarele suspendate conferă o eleganță aparte, fiind de altfel modele contemporane extrem de căutate. Pentru un plus de rafinament alege un rezervor WC incastrat. Acționarea se va face prin intermediul unei clapete aflate în exterior. Este un sistem recomandat de altfel pentru băile mici deoarece conferă un aspect vizual aerisit.

Nu uita de oglindă

Pe lângă scopul practic, oglinzile conferă și senzația unui spațiu mult mai mare deoarece reflectă suprafețele și lumina. Dacă spațiul de pe perete îți permite, adaugă o oglindă mare. O altă variantă ar fi să optezi pentru mai multe oglinzi pe care să le aranjezi artistic și sistematic. Dacă baia beneficiază și de fereastră le poți atașa în fața acesteia pentru a reflecta lumina naturală primită.

  1. Adaugă o cabină de duș walk-in

Cu toții adorăm căzile, cu atât mai mult pe cele freestanding. Dacă spațiul nu permite acest lucru însă, trebuie să te orientezi către o altă variantă. Cabina de duș walk-in este o opțiune modernă, elegantă și mai ales practică. Un avantaj îl au cabinele formate doar din panouri de sticlă, fără ușă, deoarece nu trebuie să te preocupe dacă aceasta are suficient loc de deschidere.

Adaugă corpuri de iluminat variate

Nu mai trebuie să spunem că lumina joacă un rol important în aspectul general al unei încăperi. Cu cât este mai bine luminată, cu atât spațiul pare mai mare. Alege corpuri de iluminat în zona lavoarului, a dușului, cât și în centrul camerei, pe tavan.

Urmează toate sfaturile de mai sus și vei reuși să amenajezi cu succes o baie mică, astfel încât să fie atât practică, cât și rafinată.

În articolul

(P) 5 sfaturi inteligente pentru o baie modernă de dimensiuni mici

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x