Pastreaza-ti bronzul si toamna!

Publicat pe 07.09.2010 la 16:24 Actualizat pe 07.09.2010 la 18:08

Pastreaza-ti bronzul si toamna!

Ati obtinut un bronz frumos? Nu va ramane decat sa il intretineti!


Iata cateva recomandari care va pot ajuta sa va bucurati de aspectul placut al pielii si de culoarea ciocolatie a acesteia.

Hidratare
Primul secret al "conservarii" bronzului este hidratarea. Cu cat pielea este mai hidratata, cu atat se exfoliaza mai putin. Chiar daca esti adepta bailor fierbinti si dese, daca iti doresti un bronz de lunga durata, indicat ar fi sa le inlocuiesti cu dusurile scurte, cu apa calduta. De asemenea, renunta la sapunurile si la gelurile de dus exfoliante.


In ceea ce priveste frecventa, este recomandat sa faci dus dupa fiecare baie in mare sau piscina, pentru a indeparta de pe piele urmele de sare sau de clor. Acestea usuca pielea, iar o piele deshidratata se exfoliaza mult mai usor.


Lotiunile "dupa plaja" nu sunt de prisos. Acestea sunt mai potrivite pentru piele decat crema de corp obisnuita. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, va sfatuieste sa alegeti lotiunile de "dupa plaja", care au in compozitie vitaminele A, C si E, pentru ca ele ne protejeaza de efectele negative ale soarelui.


Hidratarea exterioara trebuie completata cu hidratarea din interior. Asadar, nu uita de sfatul specialistilor, conform carora trebuie sa bei cel putin doi litri de apa. Nu uita nici de consumul fructelor!

Renuntati la epilatul cu ceara!
Intr-adevar, epilatul cu ceara iti pastreaza pielea neteda si matasoasa mai mult timp. Dar, din pacate, cu aceasta metoda nu indepartezi doar firele de par nedorite, ci si stratul superficial de piele, ceea ce inseamna tocmai bronzul pe care te-ai straduit sa il obtii si pe care ti l-ai dorit cat mai rezistent. Specialistul nostru iti propune ca, in locul epilatului cu cerara, sa folosesti aparatul electric sau crema de epilat.

Betacaroten
Mananca morcovi, rosii, caise, piersici, pepene galben, afine, fructe de padure si spanac. Colorantii naturali din aceste legume si fructe confera pielii o nuanta aurie. Mai mult, sunt bogate in betacaroten, element care asigura protectia pielii de actiunea nociva a razelor soarelui, conservand bronzul obtinut peste vara.



Citeste jurnalul.ro

În articolul

Pastreaza-ti bronzul si toamna!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x