Patimile lui Daniel Day-Lewis la filmări: săptămâni trăite în izolare, trei luni fără duș și un an de box

Publicat pe 17.12.2013 la 11:09 Actualizat pe 17.12.2013 la 13:01

Daniel Day Lewis este exemplul perfect al omului dedicat muncii până la epuizare fizică și psihică. Actorul, premiat cu trei Oscaruri, a ajuns să nu mai facă diferența dintre viața personală și job, adorând să se transforme pe perioada filmărilor în personajul dat.

1. Pentru filmul „The Unbearable Lightness of Being” (1988), Lewis a învățat limba cehă, refuzând să iasă din pielea personajului pe durata întregului proces de filmare, adică opt luni de zile!

2. Actorul a petrecut trei luni din anul 1996 fără să știe ce este apa și săpunul. Personajul său din „The Crucible”, acuzat de vrăjitorie, trăia în condiții mizere iar Lewis a vrut să îl întruchipeze cât mai bine posibil. În plus, actorul s-a implicat în lucrările de tâmplărie la casa din secolul 17 a personajului.

3. Ultimul mohican a fost personajul pentru care Lewis a făcut ceva neașteptat, chiar și pentru cei care îl cunoșteau: starul a învățat cum să vâneze animale de unul singur și a insistat să mănânce numai ceea ce reușea să prindă.

4. Pelicula „The Boxer” l-a obligat pe actor să petreacă un an alături de fostul campion la box Barry McCuigan. Acesta l-a antrenat pe Lewis pentru ca în final, bineînțeles, să poată interpreta un rol excepțional și realist.

5. Pentru a recrea viața poetului irlandez Christy Brown, Daniel Day-Lewis nu s-a ridicat din scaunul cu rotile pe toată durata filmărilor. Echipa sa trebuia să îl deplaseze dintr-un colț în altul al sălii, ba chiar să îl hrănească cu lingura așa cum făceau apropiații lui Christy.

6. În 2004, soția lui Daniel l-a rugat să fie protagonistul celui mai nou film al său în calitate de regizor, „The Ballad of Jack and Rose”. Din păcate, odată cu această cerință, femeia s-a înhămat la un regim de viață drastic. Deoarece rolul presupunea izolare, din toate punctele de vedere, actorul s-a mutat în alt apartament cu mult timp înainte de a începe filmările pentru a-și însuși acel sentiment.

7. Filmul „In the Name of the Father” l-a pus pe Lewis într postură ciudată: aceea a unui terorist acuzat pe nedrept care urma să-și petreacă tinereța în pușcarie. Pentru a înțelege prin ce poate să treacă un astfel de om, actorul a petrecut trei nopți în carceră și a stat treaz 72 ore, pentru a părea obosit în scena unui interogatoriu.

8. Bill the Butcher, criminalul din „Gangs of New York”, nu avea scrupule, folosindu-și instrumentele de lucru ca arme mortale. Pentru acest rol, Lewis s-a angajat ucenic la un măcelar, fără să-ți piardă accentul și ascuțind cuțite, în pauze.

9. În una din ultimele sale capodopere, „There Will Be Blood”, Lewis s-a luat atât de mult în serios, încât primul său partener, Kel O'Neill, s-a retras din distribuția filmului.

10. Lewis a fost excepțional în rolul presedintelui american Abraham Lincoln. Pentru a-și desăvârși rolul, actorul a cerut tuturor să i se adreseze cu „domnule președinte”, iar el s-a ținut departe de membrii echipei de producție de origine britanică - pentru a nu-și pierde accentul american.

foto: hepta.ro

În articolul

Patimile lui Daniel Day-Lewis la filmări: săptămâni trăite în izolare, trei luni fără duș și un an de box

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Şase judeţe şi Bucureşti, sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi, lapoviţă şi ninsori la munte, până sâmbătă dimineaţă
a1.ro
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: „Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x